Enflasyon etkisi: Carrefour'da özel markalı ürün artacak

Enflasyon etkisi: Carrefour'da özel markalı ürün artacak
Carrefour-SA, daha ucuza sattığı kendi ürünlerinin sayısının artıracaklarını duyururken, enflasyon kampanyasının devam edeceği sinyalini verdi.

Carrefour-SA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, gıda enflasyonunun tüketici talebini etkilediğini, yüksek enflasyon nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 'private label' (marketin kendi markası) ürünlere talebin arttığını söyledi.

Ekonomi gazetesinden Yener Karadeniz'in haberine göre İzmir'dekim mağaza açılışında konuşan Batum, “Carrefour- SA’da private label ürün çeşidi 500. Bu ürünlerin cirodaki payı da yüzde 15’e çıktı. İnanılmaz bir talep var. Bu nedenle ürün çeşidini bine, ciro içindeki payını da yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Batum, 'Carrefour marka private label ürünlerin çok uzun proseslerin ardından ortaya çıktığını' belirterek marka reklamı ve gideri olmadığı için daha ekonomik olduğunu, müşterilerde genel bir bilinç bulunduğunu, bütçelerine de katkı sunmak için bu ürünlere talep gösterdiğini kaydetti.

CarrefourSA’nın bu ay 20 bin çeşit üründe yüzde 50’ye varan oranlarda indirim kampanyası başlattığını belirten Batum, “Bizim raflarımızda yer alan ürünlerin yüzde 50’si hep indirimli. Müşteriler kampanyalı, indirimli ürünlere rağbet gösteriyor. Mühim olan indirimin gerçek olması. Kampanyayı uzatma konusunda ise çalışıyoruz. Uzatabilir, çeşitlendirebilir, farklılaştırabiliriz” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Ekonomi