Engelli kadına istismarda beraat talebi: “Rızası var, engelli olduğu dışardan anlaşılmıyor”

Engelli kadına istismarda beraat talebi: “Rızası var, engelli olduğu dışardan anlaşılmıyor”
Savcılık, zihinsel engelli 27 yaşındaki kadını alıkoyarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sanığa beraat verilmesini talep etti. Gerekçe: Engelli kadın, sanığın yanına rızasıyla gitti. Adli Tıp raporuna göre, engel durumu dışarıdan fark edilemez, sadece doktorlar anlayabilir.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde, zihinsel engelli Ş.D. E.'yi (27) alıkoyup, cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanan M.B. E. (29) hakkında savcı, beraat talep etti. Savcı, sanığın cinsel amaçla alıkoyduğu iddia edilse de Ş.DE.'nin rızasıyla yanına gittiğini savundu.

İddiaya göre, Batıkent’te oturan zihinsel engelli Ş.D.E., geçen yıl 4 Ağustos'ta evinden çıktıktan sonra kayboldu. Ş.D.E., Etimesgut ilçesindeki parkta yürürken bulundu. 16 saat sonra ulaşılan Ş.D.E.'nin ifadesi üzerine, zorla alıkoyma ve cinsel istismar iddiasıyla M.B.E. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrolle serbest bırakıldı. M.B.E. hakkında 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 32 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SAVCI, 'RIZA VAR' DEDİ

Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık M.B.E. ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, dava dosyasına giren adli tıp raporunu okudu. Raporda, Ş.D.E.'nin engel durumunun dışarıdan bir kişi tarafından fark edilemeyeceği ancak doktorlar tarafından anlaşılabileceği belirtildi.

Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın cinsel amaçla zorla alıkoyduğu iddia edilse de Ş.D.E.'nin kendi rızasıyla yanına gittiğini savundu. Sanığın, daha sonra Ş.D.E.'yi evine göndermek istediğini ancak kızın istemediğini, bunun üzerine sanığın genç kızı tartakladığını, alıkoyma kastıyla hareket etmediğini kaydetti. Savcı, sanığın Ş.D.E.'nin zeka geriliğini fark etmediğini, suçta yasal unsurların oluşmadığını savundu. Savcı, bu nedenle sanık M.B.E. hakkında 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından beraat talep etti.

Mahkeme heyeti, avukatlara mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

Kadın