Engin Ardıç'tan gündüz programlarına katılanlara: "Ucubeler, tavşan gibi çiftleşiyorlar..."

Engin Ardıç'tan gündüz programlarına katılanlara: "Ucubeler, tavşan gibi çiftleşiyorlar..."
Gündüz kuşağındaki programları hedef alan Sabah yazarı Engin Ardıç, çok sert ifadeler kullandı. Bu yazı medya ombudsmanı Faruk Bildirici'nin de gözünden kaçmadı. Bildirici, "Ardıç’tan yeni bir hakaret, aşağılama, ayrımcılık. Tv’lerin gündüz programlarını eleştirmiş güya" dedi.

Sabah gazatesi yazarı Engin Ardıç'ın "Zoo" başlıklı yazısında gündüz kuşağı programını eleştirirken "..hiçbir kendini bilen erkeğin de kadın diye bakmayacağı ucubeler tavşanlar gibi çiftleşiyorlar" gibi cinsiyetçi ifadeler kullandı. Ardıç,  özetle şunları yazdı:

"(...) Ölmeyi ve öldürmeyi çok seviyorlar ama öte yandan da "vahşi bir seks furyasına" kapılmış gidiyorlar.
O onun eniştesini, bu bunun baldızını... Yengesini, kaynını...
Ona kaçanlar, bunu kaçıranlar...
Tren yapanlar, Cem Yılmaz'ın deyimiyle...
Hiçbir kendini bilen kadının erkek diye bakmayacağı, hiçbir kendini bilen erkeğin de kadın diye bakmayacağı ucubeler...
Tavşanlar gibi çiftleşiyorlar.
Ortada sevgi mevgi yok, dürtüler var.
Yaptığının ahlaksızlık olduğunu düşünen yok, çünkü düşünce yok bir, ahlak yok iki. Bu kitle ağır basmaya başladı. Böyle bir kitleyle Türkiye nereye doğru gidecek? Herhalde Avrupa Birliği'ne doğru değil."

BİLDİRİCİ'DEN TEPKİ

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Twitter'den Ardıç'ın yazısına tepki gösterdi: "Engin Ardıç’tan yeni bir hakaret, aşağılama, ayrımcılık. Tv’lerin gündüz programlarını eleştirmiş güya. “..hiçbir kendini bilen erkeğin de kadın diye bakmayacağı ucubeler tavşanlar gibi çiftleşiyorlar”.Yazının başlığı bile “Zoo”

Yaşam