Enkazdan 78 kilo altın bulunmuştu! Sahibinin İbrahim Zabun olduğu tespit edildi

Enkazdan 78 kilo altın bulunmuştu! Sahibinin İbrahim Zabun olduğu tespit edildi
Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan binaların enkaz çalışmaları esnasında çalışan kepçe operatörü altın kemer dolu bir çanta buldu. Tanesi 10 bin dolar olan altın kemerlerle dolu olan 78 kilo ağırlığındaki çantanın sahibinin ünlü isim çıktı.

Kahramanmaraş ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından binlerce konut yerle bir oldu.

Can kayıplarının yaşandığı bölgede arama kurtarma çalışmalarının son bulmasıyla enkaz kaldırma işlemleri için ekipler harekete geçti. 12 Şubat İlçesi Binevler Mahallesindeki Pentapark Apartmanındaki kurtarma işlemlerini tamamlayan ekipler enkaz kaldırma işlemi başlattı. Ancak enkazda ekskavatör ile çalışan operatör bir anda moloz yığınlarının arasında dolgun bir çanta fark etti.

Çantanın yanına giderek içine bakan kepçe operatörü ve işçiler karşılarında kilo kilo altın görünce büyük şaşkınlık yaşadı. 78 kilo ağırlığındaki altın kemerlerle dolu olan çantayı tek seferde taşımakta zorlanan işçiler, çantanın içindekileri ikiye bölmeye karar verdi. Altın kemer dolu çantayı moloz yığınlarının arasından çıkaran işçiler hemen polisle iletişime geçti.

Polis ekipleri tarafından tutanakla teslim alınarak emniyete götürülen çantanın kime ait olduğu ise büyük bir merak konusu haline geldi.

Yapılan araştırmalar sonucu altınların Kahramanmaraş'ı ünlü kuyumcusu İbrahim Zabun'a ait olduğu ortaya çıktı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kuyumculara altın verdiği öğrenilen İbrahim Zabun'un dairesinin bulunduğu apartmanın enkazından çıkan altın kemerlerin tanesinin 10 bin dolar olduğu bilgisine ulaşıldı.

Altınların sahibi olan İbrahim Zabun ve çocuklarının enkazdan çıkıp çıkmadığı ise bilinmiyor.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan altınlar yaşaması durumunda İbrahim Zabun'a aksi durumda 'eğer varsa' mirasçılarına teslim edilecek.

Ünlü kuyumcunun mirasçıları da bulunamazsa altın kemerler 5 yıl sonra Milli Emlak'a devredilecek.

(Kısa Dalga)

Gündem