Enkazdan çıkarılan hayvanlar barınakta sahiplerini bekliyor

Enkazdan çıkarılan hayvanlar barınakta sahiplerini bekliyor
İzmir'deki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı'nda deprem bölgesinden götürülen 1000'e yakın hayvan yaşıyor. Bakımı yapılıp tedavi edilen hayvanların sahiplerine ulaşılmaya çalışılıyor.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde 44 binden fazla insan hayatını kaybetti. Depremlerde sokak hayvanları da evsiz ve sahipsiz kaldı.

Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı'nın temsilcisi Tunahan Çakır, depremden 30 saat sonra bölgeye vardıklarını, ihbarları değerlendirdiklerini, ses dinlemesi ve termal kamerayla enkazda çalışma yaptıklarını anlattı.

Kahramanmaraş'ta 1 hafta kaldıktan sonra Hatay'a gittiklerini, toplam 13 günün ardından İzmir'e döndüklerini anlatan Çakır, Hatay'da 10 gün sonra bile kurtarılan kedi olduğunu kaydetti.

Yolda dayanamadılar...

Çakır şunları anlattı: "Kurtardıklarımız arasında acil olanlar için nakil aracı ayarlayıp İzmir'deki çiftliğimize gönderdik. Enkaz altında kalan kedilerden 10'unun bacağı kesildi. Yine 5 gün enkazda kalan bir köpeğin bacağını kangren olduğu için kesmek zorunda kaldık. Kaplumbağa, başta güvercin olmak üzere kuş türleri, kedi, köpek, koyun, eşek gibi 1000'e yakın hayvanı deprem bölgesinden getirdik. Yolda getirirken dayanamayanlar ve kaybettiklerimiz oldu."

Çakır, hayvanların çipleri üzerinden sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını, bazı hayvanlar için de yeni yuva aradıklarını, bugüne dek 10'dan fazla kedi, köpek ve kaplumbağanın sahiplendirildiğini kaydetti. (DHA)

Yaşam