Ensar'dan TURGEV paylaşımı: 20 milyon dolarlık bina gurur kaynağıymış

Ensar'dan TURGEV paylaşımı: 20 milyon dolarlık bina gurur kaynağıymış
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı iddialarda yüklü miktardaki para transferinde adı geçen TURKEN Vakfı'nı Ensar Vakfı paylaştığı video ile savundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden ABD’de kurulan 'paravan' vakfa bir milyar lira gönderildiğini ve bu transferlerin belgelerinin elinde olduğuna söylemişti.

Açıklamada 'paravan' vakfın TURKEN vakfı olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile bireylerinin vakıf aracılığıyla para aktarımı yapıldığı iddia etti.

20 MİLYONLUK 'EĞİTİM' BİNASI

TURKEN Vakfı ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına Ensar Vakfı'nın sosyal medya hesabından videolu açıklama geldi.

TURKEN Vakfı'nın, New-York Manhattan'daki 20 milyon dolarlık binasının tanıtıldığı videoda "Karalama kampanyasına konu olan Turken Vakfı’nın binasının inşaatında sona gelinmiştir. Bağışçılarımıza ve destekçilerimize teşekkür ederiz.

Türkiye’den ABD’ye eğitim için giden gençlerimizin barınabileceği bu yurt ve kültür merkezi ülkemizin gurur kaynağı olacaktır" ifadelerine yer verildi. (Kısa Dalga)

Gündem