Ensarioğlu arkasından sürükledi... Diyarbakır İYİ Parti'de toplu istifa

Ensarioğlu arkasından sürükledi... Diyarbakır İYİ Parti'de toplu istifa
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ensarioğlu'nun istifasının ardından Diyarbakır teşkilatının toplu istifası gündeme geldi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Diyarbakır'da yarın istifa gündemiyle, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu ve ilçe başkanları toplantısı yapılacak. Toplantı saat 15.00'te başlayacak.

Toplu istifanın nedeni olarak, İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun Şeyh Said bulvarı açıklamalarından sonra partiden istifa etmesi gerekçe gösterildi.

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu'nun babası, Salim Ensarioğlu Diyarbakır'daki bir bulvara Şeyh Said'in adının verilmesi kararına ilişkin yaptığı "bölgemizin en önemli değerlerinden" açıklaması nedeniyle İYİ Parti tarafından hakkında disiplin süreci başlatıldığı için bugün partisinden istifa etmişti.

Salim Ensarioğlu istifasında "İyi bilinmelidir ki Şeyh Said, Bediüzzaman Said Nursi ve Seyid Rıza bölgemin önemli değerlerindendir. Benim açıklamalarımı disipline sevk kararı İYİ Parti'nin merkez sağ iddiasını artık taşımadığının da vesikasıdır. Bu tutum partinin kuruluş felsefesi olan milliyetçi, kalkınmacı ve demokratik kimliğinden saptığı ve farklı görüşlere ve demokratik kimliğine tahammülü kalmadığını göstermektedir. Bu nedenle İYİ Parti ile beni bir araya getiren siyasal gerekçeler ortadan kalkmıştır." demişti. (Kısa Dalga)

Gündem