EPDK, 5 şirketin üretim lisansını iptal etti, 12 şirkete üretim lisansı kararı verdi

EPDK, 5 şirketin üretim lisansını iptal etti, 12 şirkete üretim lisansı kararı verdi
Resmi Gazete’de yayınlanan kararlara göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrik piyasasında 12 şirkete üretim lisansı verilirken, 5 şirketin lisansı sona erdirildi, 1 şirketin lisansı ise iptal edildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. Yeni kararlara göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 12 şirkete üretim lisansı verilirken, 5 şirketin lisansı sona erdirildi, 1 şirketin lisansı da iptal edildi.

Yine EPDK’nın bugün yayınlanan kararlarına göre, 6 şirketin lisansı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde uzatıldı. Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde LPG piyasasında faaliyet gösteren bir şirketin dağıtıcı ve bir şirketin depolama lisansı sona erdirilirken, bir şirkete de dağıtıcı lisansı verildi.

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, Beyşehir’de bir şirkete de 10 yıl süreyle madeni yağ lisansı verildi.

Ekonomi