Erbakan: Mutabakat metnimizde ailenin korunması, sapkınlıkların önüne geçilmesi, Milli Eğitim müfredatının değiştirilmesi var

Erbakan: Mutabakat metnimizde ailenin korunması, sapkınlıkların önüne geçilmesi, Milli Eğitim müfredatının değiştirilmesi var
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kamuoyuna tam metni açıklanmayan Cumhur İttifakı ile yaptıkları mutabakat metnine dair açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı'na katılan ancak seçimlere kendi listesiyle giren Yeniden Refah Partisi'nin milletvekili adayları, Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla tanıtıldı.

Programda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Erbakan Hocamız vefat etti diye film bitti sanmayın, film daha yeni başlıyor. Film bitmedi daha yeni başlıyor demiştik. İşte bugün burada tam 12 yıl sonra Milli Görüşçüler olarak hep birlikte Milli Görüş Meclise, diye haykırıyoruz. Barajları aştık, geliyoruz, diye haykırıyoruz" dedi.

"Kilit partiyiz"

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde kilit parti olduklarını savunan Erbakan, "Böyle bir noktada seçimlerin sonucunu doğrudan etkileyebilecek bir kilit parti noktasına gelmişken bizler Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizi, milletimizi 7'li masa dediğimiz karanlık bir ittifaka teslim etmemek adına Cumhur İttifakı'nda yerimizi almış bulunuyoruz. Cumhur İttifakı'nda nasıl yer aldık? Tamamen tüm seçim bölgelerinde kendi amblemimizle, çevre adaylarımızı ve hükmü şahsiyetimizi muhafaza ederek seçimlere gireceğiz ve böylelikle bu almış olduğumuz adımlarla tam 21 senelik Meclis hasretine son vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Mutabakatta ailenin korunması, sapkınlıkların önüne geçilmesine, Milli Eğitim müfredatının değiştirilmesi var"

Erbakan, kamuoyuna tam metni açıklanmayan Cumhur İttifakı ile yaptıkları mutabakata dair ise şunları söyledi:

"Bizim ittifak kararımız tamamıyla ilkeler üzerine inşa edilmiş bir karar. Biz Milli Görüşçüler olarak dün yanlış dediklerimize bugün de yanlış diyoruz. Eksikleri tamamlamak için doğruların hakim olması için bir mutabakat metni ortaya koyduk. Milli Görüş olarak ortaya koyduğumuz söylemleri, prensipleri bu mutabakat metnimizi net bir şekilde işledik. Mutabakat metnimizde faiz yükünün azaltılmasına ilişkin atılacak olan adımlar var. Dış ticaret açıklarının azaltılmasına ilişkin atılacak olan adımlar var. Üretim ve ihracat ekonomisine geçilmesine ilişkin adımlar var. Üretimin istihdamı ve verimliliğin arttırılmasına ilişkin atılacak olan adımlar var. Ailenin korunmasına ilişkin, sapkınlıkların önüne geçilmesine ve önlenmesine ilişkin adımlar var. Milli Eğitim müfredatının önce ahlak ve maneviyat şuuru doğrultusunda düzenlenmesi için büyük adımlar var." (DHA)

Politika