Erbakan'a göre İnce'nin tavrı Cumhur İttifakı için avantaj

Erbakan'a göre İnce'nin tavrı Cumhur İttifakı için avantaj
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Millet İttifakı'na katılmamasının, kendilerini için avantaj olduğunu söyledi.

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir diğer aday Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi dün partisinin genel merkezinde ziyaret etmişti.

İnce, görüşmenin ardından kameralar önünde adaylığından vazgeçmediğini belirterek "Döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz" demişti.

'Millet İttifakı açısından bir kayıp'

Erbakan, dün akşam tv100'de yayınlanan 'Az Önce Konuştum' programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

"Seçimlerin ikince tura kalma ihtimali ne sizce?" sorusunu yanıtlayan Erbakan şu ifadeleri kullandı: "Muharrem İnce, kendisi devam edecek gibi gözüküyor. Bu aslında Millet İttifakı açısından bir kayıp. Muharrem İnce'nin ittifaka katılmaması seçimleri ikinci tura kalmasına da sağlayabilir ilk turda Cumhur İttifakı'nın kazanmasına da yol açabilir.

'Millet'e dezavantaj, Cumhur'a avantaj'

Millet İttifakı'ndan kendisine ciddi tepkiler var. İnce, Millet İttifakı'ndan büyük oranda oy alacak ve Millet İttifakı için bir dezavantaj olacak. İnce'nin ittifaka katılmamasını Cumhur İttifakı açısından daha avantajlı görüyorum. Çok zannetmiyorum AK Parti'den İnce'ye oy geçişkenliği olacağını." (Kısa Dalga)

Politika