Erdal Eren idamının 43'üncü yılında mezarı başında anıldı

Erdal Eren idamının 43'üncü yılında mezarı başında anıldı
EMEP üyeleri, bugün 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından 13 Aralık 1980'de yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren (17) ile Sinan Suner ve Ercan Koca'yı Karşıyaka Mezarlığı’nda andı.

EMEP Gençlik Kolları'ndan MYK üyesi Bilgesi Kiper, Erdal Eren'in idamıyla Türkiye gençliğinin örgütlü mücadelesinin engellenmek istendiğini söyledi.

Kiper, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdal Eren sermaye darbesi tarafından katledildi"

"Erdal Eren, 43 yıl önce sermaye darbesi tarafından katledildi. Gençliğin, emekçilerinin sesinin dört bir yandan meydanlara ulaşmasının karşısına asker postalları dikilmişti. Gençliğin kendi değiştirici gücünü fark etmesinin, iradesini emekçi sınıfın mücadelesiyle birleştirip bilimsel sosyalizm saflarında birleşmesinin sembollerinden birisi Erdal Eren’di. Erdal’ın idamı ile cezalandırılmak istenen Türkiye gençliğinin örgütlü gücü, talepleri, geleceğine sahip çıkma iddiasıydı. Erdallar, içerisinde yaşadıkları haksız, hukuksuz sistemi değiştirmeye cüret ederek yola çıkmış, bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm mücadelesinde buluşmuştu. Bugün de bu mücadele, Erdalların bayrağını taşıyanların elinde, parasız, bilimsel, demokratik eğitim talebi için birleşen gençlerle, eşit ve özgür bir dünyanın özlemiyle sosyalizm saflarında birleşenlerle büyüyor."

"Üniversite gençliğinin sermayeye karşı mücadelesi devam ediyor"

Üniversite gençliğinin bugün de sermayeye karşı mücadeleye devam ettiğini belirten Kiper, gençlerin barınma sorunu başta olmak üzere işsizlik ve ucuz iş gücü olarak kullanılma sorunuyla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Dünyada savaş politikaları işlerken, sermayenin gençleri görmezden geldiğini kaydeden Kiper, "Üniversite gençliği KYK yurtlarında ölmeden barınmaya, üniversite yemekhanelerinde zehirlenmeden beslenmeye çalışıyor. Eğitim almak için dirseklerimizi çürüttüğümüz üniversite sıralarında geleceksizliğimiz yazıyor. Gençliğin bulunduğu alanlarda kendi karar mekanizmalarıyla iradesini ortaya koyduğu tüm alanlar baskı ve saldırılarla karşı karşıya. Mücadeleyi emekçi sınıfın mücadelesiyle birleştirmek, bilimsel sosyalizmin saflarında örgütlenmek, komünist gençler olarak mücadelenin önderliğine soyunmak, koşullar ne olursa olsun geleceğe nasıl bir mesaj bırakacağını düşünerek yaşamak Erdal Eren’in, Sinan Suner’in, Ercan Koca’nın bıraktığı mirastır." (DHA)

Gündem