Erdoğan 14 Mayıs seçimini 'tarihi yol ayrımı' diye tanımladı

Erdoğan 14 Mayıs seçimini 'tarihi yol ayrımı' diye tanımladı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçiminin 'yol ayrımına dönüştüğünü' söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Vakfı 52'nci Genel Kurulu'nda seçime dair mesajlar verdi.

Erdoğan, muhalefeti 'terör örgütleriyle omuz omuza' diye anarken, 14 Mayıs seçiminin 'tam anlamıyla yol ayrımı' olduğunu kaydetti.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

* Zehirli dilleri ile kuru gürültü patırtı ile bizi yolumuzdan alıkoyabileceklerini düşünenlere asla boyun eğmeyiz.

'Bu asalaklar...'

* Tehditlere, zorbalıklara, aba altından sopa gösteren kifayetsizlere rağmen, ülkemize ve milletimize hizmet mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeliyiz. Milletin ruh kökünden beslenmeyen, hayırlı iş yapılmasını istemeyen bu asalakları kendi hırsları ve ihtirasları ile baş başa bırakıyoruz.

* Cumhuriyet mitinglerinden Gezi olaylarına alçak darbe teşebbüsüne kadar nice saldırıyı boşa çıkardık. Ekonomimizi büyüttük. Şu anda kişi başı milli gelir 10 bin 650 dolara yükseldi. Pek çok imkansızı başardık. Reformlarla Türk siyasetinde tarihi bir değişiklik gerçekleştirdik.

'Tarihi bir yol ayrımı'

* Terör örgütlerinden küresel menfaat odaklarına kadar tüm şer şebekeleri, 14 Mayıs'a kilitlenmiş durumda. Terör örgütleriyle bunlar kucak kucağa, dirsek dirseğe ve hala onlarla bu görüşmeleri yapmak suretiyle ülkemize ne kazandıracaklar?

* Terör örgütleriyle ele ele omuz omuza yürüyen bu insanlardan vatanımıza milletimize herhangi bir fayda gelebilir mi? Terör örgütleriyle bunlar diz dize.

* 3 - 5 oy daha fazla kapmak için bölücü örgütün siyasi uzantıları dahil marjinal yapılarla iş tutmaktan çekinmeyenlere, milletin geleceğini emanet edemeyiz

* Yeni bir seçimin eşiğindeyiz. Elbette her seçim önemli ama 14 Mayıs seçimleri tam manasıyla tarihi bir yol ayrımıdır. 14 Mayıs'ta milletimizle beraber bu zaferi perçinlediğimizde yeni bir dönem başlayacak.

* Başörtülü kızlarımızı biz unutamayız. Sakalından giysisinden dolayı horlananları unutamayız. Askerdeki torunlarının yemin törenlerine katılamayan ninelerimizi unutamayız.

'600 yıllık hayal'

* Sizler de görüyorsunuz, hem asrın felaketiyle mücadele ediyor hem de asrın projelerini tek tek gerçeğe dönüştürüyoruz. Emekli olmak için yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin vatandaşımızın taleplerini karşıladık. Milletimizi 600 yıllık hayali olan Türkiye'nin otomobili TOGG'un teslimatları başlıyor. Ülkemizi bir üst lige çıkaracak milli muharip uçağımız başta olmak üzere pek çok savunma ürününü tamamlama yolunda hızla mesafe alıyoruz. İHA'mızı yaptık, SİHA'mızı yaptık. Akıncımızı yaptık hepsinden öte şu anda en üst segmentte jet uçağımızı yaptık.

* Hayata geçirdiğimiz sessiz devrimlerle kast sistemini ortadan kaldırdık. Burası çok önemli... Sultanahmet'teyiz üstat konuşuyor. Ben spikerliğini yapıyorum. Konuşmasında; 'Ayasofya açılacak hem de öyle açılacak ki adeta sayfalar açılırcasına açılacak...' Daha sonra Ayasofya'yı açan imzayı da biz attık. Türkiye bağımsızlığını küresel ölçekte tescillemiştir. (Kısa Dalga)

Politika