Erdoğan: 14 Mayıs'ta şu siyasi mevtalara sandıkları mezar edin

Erdoğan: 14 Mayıs'ta şu siyasi mevtalara sandıkları mezar edin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gelin 14 Mayıs'ta şu siyasi mevtalara sandıkları mezar edin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siyaset sahnesini sizler de takip ediyorsunuz. Gelin 14 Mayıs'ta şu siyasi mevtalara sandıkları mezar edin. Kimin ne yaptığı ne dediği, kimin kimlerle yol yürüdüğü ortada" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, deprem felaketinin ardından Malatya'da yaptığı mitingde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da eşlik etti.

'Malatya emperyalistlere teslim olmaz'

muhalefeti hedef alan Erdoğan, "Evet işte bu Malatya ipini Kandil'deki PKK'lıların eline verenlere yar olur mu? Bu Malatya Pensilvanya'daki FETÖ'cülere gülücük dağıtanlara yar olur mu? Bu Malatya, kumar masası kurup, milletin ve devletin geleceğini ortaya sürenlere yar olur mu? Bu Malatya, ülkesinin güvenliğini, terör örgütlerine ekonomisini, Londra tefecilerine, dış politikasını, emperyalistlere teslim edeceklere yar olur mu? Hay maşallah. Siz bu işi bitirdiniz, 14 Mayıs'ta da sandıklarda bitireceksiniz. Malatya'ya da zaten bu yakışır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Daha önce Malatya'ya 79 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminin hesabını vermesini isteyerek, "Kardeşlerim şimdi sizlere ben bunları anlatırken şöyle bir düşünün. Acaba bu bay bay Kemal ne yaptı? Bunun yaptığı bir şey var mı? Ziya Paşa ne güzel söylemiş; "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri." Ya bay bay Kemal bir zamanlar SSK'nın genel müdürü değil miydi? SSK'nın genel müdürüyken aman ya Rab o hastanelerimizin halini hatırlıyor musunuz? Hastalarımız hastanede ölüyor ve orada rehin rehine kalıyordu. Bay bay Kemal, sen bunların hesabını nasıl vereceksin ya? Bay bay Kemal, sen bunların hesabını ver. Şimdi ise bizim muhteşem hastanelerimiz var. Eğitim Araştırma Hastanelerimiz var, şehir hastanelerimiz var ve hastanelerimiz dünyada övünç kaynağı" diye konuştu.

'Sandıkları mezar edin'

14 Mayıs'ın tarihi bir seçim olduğunu ve herkesin geleceğe sahip çıkmasını isteyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bırakıp, yeni asrına girmek üzere olduğumuz bu yılda Türkiye tarihi bir seçim yaşayacak. Bu seçimler ülkemizin ve milletimizin sadece gelecek 5 senesini değil gelecek çeyrek asrını, yarım asrını belirleyecek. Siyaset sahnesini sizler de takip ediyorsunuz. Gelin 14 Mayıs'ta şu siyasi mevtalara sandıkları mezar edin. Var mıyız buna? Kimin ne yaptığı ne dediği, kimin kimlerle yol yürüdüğü ortada. Yahu şu CHP, PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantılarıyla beraber yürümüyor mu? Terör örgütlerinin Kandil'deki ağa babaları oradan talimat veriyor mu? Öyleyse bu yavrularımızı dağa kaçıran, bu terör örgütünün ağa babalarına onların parlamentodaki uzantılarına PKK'ya, YPG'ye aklınıza ne gelirse bunlara 14 Mayıs'ta hep birlikte ders veriyor muyuz? Bu seçimlerde sadece ittifaklar ve adaylar rekabet etmiyor aynı zamanda bu seçimlerde, batı buraya talimat veriyor. İki farklı zihniyet, iki farklı Türkiye hedefi de yarışıyor." (DHA)

Politika