Erdoğan: 2023'te milletimizden kendi adımıza son defa destek istiyoruz

Erdoğan: 2023'te milletimizden kendi adımıza son defa destek istiyoruz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimi için oy istediği açıklamasında kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Samsun'daki etkinlikte konuşan Erdoğan, seçmenlerine "6'lı masayı hep birlikte çökerteceğinize inanıyorum" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı, bir yandan tarihin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini başlatırken, 'üzerlerine oynanan senaryoları birer birer yırtıp çöpe attıklarını' söyledi.

Erdoğan, 'Türkiye Yüzyılı'nı beraber kuracaklarını, bu topraklardaki son devlet Türkiye Cumhuriyeti ilan edilirken kurulan hayallerin bir asır sonra gerçeğe dönüştürülmesinin eşiğinde olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: "Türkiye Yüzyılı'yla yeni ve daha büyük atılımın müjdesini sizlerle paylaşıyoruz. 2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz. Gençler hanımlar sizden çok daha güçlü çıkıyor. İşte 2023'e böyle yürüyeceğiz. Büyüklerimizden devraldığımız Türkiye ile gençlere devredeceğimiz Türkiye'deki asırlık farkı herkes görmektedir."

Kılıçdaroğlu'nun danışmanını eleştirdi

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin'i danışmanlığına getirmesini şöyle eleştirdi: "İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda. Siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışmanlar falan. Geç o işleri geç. Gözümüzde kalbimiz de hep millete baktı. Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada dikkatle takip edilen sözüne kulak verilen ülke haline getirdik. Rusya-Ukrayna savaşı, kim var ortada Türkiye var. Tahıl koridorunu biz açtık. Tüm dünyaya oradan tahıl gönderiyoruz. Yarın Putin ve Zelenski ile görüşüp daha neler yapabiliriz, bunları konuşacağım. Biz dünya ile beraberiz. İthal ürünlerle değil." (Kısa Dalga)

Politika