Erdoğan açıkladı: Alevi- Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruluyor

Erdoğan açıkladı: Alevi- Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruluyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kurulacağını ve bu başkanlığın tüm cemevlerinin yönetimini yürüteceğini açıkladı. Erdoğan, “dede”lere de kadro için açık kapı bıraktı.

Siyaset, seçimler yaklaştıkça “inanç ve değerler” üzerinden ısınırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kurulacağını ve bu başkanlığın tüm cemevlerinin yönetimini yürüteceğini açıkladı

İstanbul’da Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı” kurulacağını açıkladı. Erdoğan, "Alevi-Bektaşi 'Diyanet'i mi geliyor?" sorusunu yol açan açıklamasında şunları söyledi:

Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın ve onların etrafında bir araya geldiği mekanların tüm meselelerini devlet nezdinde takibini ve yürütmesini yapacak kurumsal bir yapı kuruyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız kendi bünyesinde kuracağımız Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, muhtarlıklara, derneklere, belediyelere, federasyonlara bağlı cemevlerinin tamamının yönetimini yürütecektir.

Cemevi hizmetlerinden, eğitim faaliyetlerine kadar tüm çalışmalar bu kurumsal yapı altında kamu güvencesi, desteği ve denetimi ile yürütülecektir. Böylece cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu, yapım, onarım, bakım giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki yeriyle ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır."

“DEDE”LERE KADRO

Alevi- Bektaşi toplumunun beklentilerini tespite ve çözüm yolları bulmaya yönelik kapsamlı hazırlıklar yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cemevlerinde hizmetleri yürütmekten sorumlu inanç önderlerinden talep edenlere kadro verilecektir” diye konuştu.

Törende daha sonra, farklı illerdeki cemevlerinin açılış ve temel atmaları gerçekleştirildi. Erdoğan yapımına yeni başlanacak cemevlerinin inşasının 6 ayda bitirileceğini söyledi.

Gündem