Erdoğan: Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler ‘Hatay'da asker, jandarma, polis göremedik’ gibi iftiralar atıyorlar

Erdoğan:  Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler ‘Hatay'da asker, jandarma, polis göremedik’ gibi iftiralar atıyorlar
Erdoğan deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak ‘Hatayda asker, jandarma, polis göremedik’ gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz, jandarmamız, şereflidir; bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibariyle Hatayımızda asker, jandarma, polis toplamda 21 bin 200 personel görev ifa ediyor. Bununla ilgili olarak bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak ‘Hatayda asker, jandarma, polis göremedik’ gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz, jandarmamız, şereflidir; bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız." dedi.

“Bu dönem birlik, beraberlik, dayanışma dönemidir. Siyasi çıkar uğruna olumsuz kampanyalar yürütülmesiyle ilgili bulunduğum makamda olmasam böyle konuşmam, çok farklı konuşurum” diyen Erdoğan deprem can kaybının 9 bin 57'ye yükseldiğini açıkladı.

Erdoğan'ın paylaştığı verilere göre can kaybı 9 bin 57'ye yükselirken yaralı sayısı ise 52 bin 979 oldu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Depremin yaşandığı andan itibaren kurumlarımız harekete geçerek vatandaşlarımızın yardımına koştular. Şüphesiz ki işimiz kolay değildi. Yaklaşık 13 buçuk milyon insanımızın yaşadığı 500 kilometre çapında bir alanda etkili olan bu depremin yaygınlığına bir de hava şartlarının zorluğu eklendi."

"Elbette eksiklikler var"

Elbette eksikliler var. Şartlar çok açık net ortada. Böylesine büyük bir felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir. Devlet millet omuz omuza vererek inşallah afetin yol açtığı yıkıntıları da kaldıracağız hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız.

"Makamımım sorumluluğu olmasa..."

Böyle bir dönemde hala basit siyasi çıkar uğruna çirkef bir şekilde hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben hazzedemiyorum. Bunun yanında da üzerinde bulunan makamından sorumluluğu olmamış olsa ben bugün böyle konuşmam çok farklı konuşurum. 1 yıl içerisinde hedefimiz Malatya'da Elazığ'da daha önce Bingöl'de olduğu gibi biz bu işi yaparız. Biz bu konularda kendimizi ispatlamış bir hükümetiz. Hatay'ımızda da bunu yapacağız. Şuanda AFAD'ın bütün çadırlarıyla il, ilçeler depremzedelerin emrine amade kılınmış vaziyette ve çalışmalar buralarda sürdürülüyor.

"Vefat sayısı 9 bin 57"

Şuan da Türkiye genelindeki vefat sayısı 9 bin 57. Hatay'daki vefat sayımız şuan itibariyle 3 bin 356. Yaralı sayısı ülke genelinde 52 bin 979. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444.

"Haysiyetsiz namussuz kişiler..."

Bununla ilgili olarak bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak ‘Hatayda asker, jandarma, polis göremedik’ gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz, jandarmamız, şereflidir; bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız."" (Kısa Dalga)

Gündem