Erdoğan 'adaylık' tartışmalarına yanıt verdi: 'Yeni yönetim sistemi 2018'de kronometreyi sıfırladı'

Erdoğan 'adaylık' tartışmalarına yanıt verdi: 'Yeni yönetim sistemi 2018'de kronometreyi sıfırladı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylığının yasal olup olmadığına dair tartışmalara Denizli'deki toplu açılış töreninde cevap verdi. Erdoğan, 'Yeni yönetim sistemi 2018'de kronometreyi sıfırladı' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'deki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında 14 Mayıs 2023'te yapılması planlanan seçimlere ilişkin konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetteki 'üçüncü kez adaylık' tartışmalarına yanıt verdi.

Denizli'deki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerde yeniden aday olabileceğini iddia etti.

Erdoğan, "Türkiye 2018 seçimleri ile yeni yönetim sistemine geçti, yani bu bakımdan, kronometreyi sıfırladı. 2018'de seçilen cumhurbaşkanı, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır" dedi.

Altılı Masa'ya sert sözler

Açıklamalarında Altılı Masa'nın adayının henüz belirlenmemiş olmasına ve kendinin üçüncü kez adaylığının tartışılmasına tepki gösteren Erdoğan, "Aday çıkaramadılar bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar" diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan'ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

''Pensilvanya ve Kandil destekli dörtlü çeteden bahsetmiştik. Baktılar 4 yetmiyor sayıyı 6'ya çıkartıp bir masa kurdular. Masayı kurdular ama masadan bir türlü aday çıkartamadılar. Bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar. Biz aylardır biz adayız karşımıza kimi çıkartacaksanız çıkartın milletin huzurunda er meydanında yarışalım dedik. Bir yılda bir aday çıkartmayı beceremeyenler kendi sünepeliklerinin üzerini örtmek için istikameti başka tarafa çevirdiler. Aklınız neredeydi niye şimdiye kadar bunları söylemediniz?

''4,5 yıldır aklınız neredeydi?''

6'lı masadan bir türlü aday çıkaramadılar. Baktılar kendileri masadan aday çıkartamıyor, bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar. Bunca zamandır adaylığımıza karşı çıkmak akıllarına gelmemiş, seçim sandığını işaret etmişlerdi. 4,5 yıldır Cumhurbaşkanıyız aklınız neredeydi?

''Yeni yönetim sistemiyle 2018'de kronometre sıfırlandı''

Türkiye 2018 seçimleriyle yeni bir yönetim sistemine geçti, yani kronometreyi sıfırladı. 2018'de seçilen cumhurbaşkanı, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır. Şimdiden seçim günüyle ilgili kaos senaryolarına sarılmaları, kaybetme korkusunun bir kez daha yüreklerini sardığını gösteriyor. 6'lı masanın etrafında yer alanların hepsini toplayın, üstüne terör örgütlerinin uzantılarını koyun. Bakalım milli iradenin gücü karşısında ne ifade edecek. Bırakın bu eski Türkiye oyunlarını da meydana çıkın, zaman kaybediyorsunuz. Bırakın tek parti faşizmi özentisi dalavereleri de sandığa gelin." (Kısa Dalga)

Gündem