Erdoğan: İsrail ile attığımız adımlar başka Kudüs davamız başkadır

Erdoğan: İsrail ile attığımız adımlar başka Kudüs davamız başkadır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin davasını etkin savunmanın yolunun da İsrail ile makul, mantıklı, tutarlı bir ilişkide olmaktan geçtiği açıktır" dedi. 6'lı muhalefet için '28 şubat ittifakı' diye niteleyen Erdoğan, HDP'yi ise Çözüm Süreci fırsatını değerlendirmemekle suçladı. Erdoğan, "Hamdolsun çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile yeniden geliştirilen ilişkiler nedeniyle yapılan eleştirilere yanıt verdi. AKP'den ayrılanlara ulaşılması talimatı veren Erdoğan, 6 muhalefet partisinin işbirliğiyle ilgili de "2023'ü dahi göremeyecekler" dedi. Sınır ötesi operasyonlardan bahsederken HDP'yi hedef alan Erdoğan, "Ülkemizi Çözüm Süreci gibi fırsatı dahi değerlendirmekten aciz bu yapının yükünden kurtarmak 2023’ün en önemli kazanımlarından biri olacaktır" diye konuştu.

AKP'nin Meclis grubu toplantısında konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bursa’da infaz koruma memurlarımızın içinde bulunduğu otobüse yapılan terör saldırısında şehit olan memurumuza Allah’tan rahmet diliyorum.

Toplumumuzun tüm kesimleriyle gönül bağlarımızı sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız fakir fukaranın, mazlum ve mağdurların kapısını çalıyor, dertlerine derman oluyor. Muhalefetin manevi atmosferini zehirleme çabalarına rağmen bu mübarek günleri en güzel ve en verimli şekilde yaşamaya özen gösteriyoruz.

Muhalefet yandaşlarıyla birlikte Boğaz manzaralı, 5 yıldızlı lüks otellerin kral dairelerinde halkçılık oynarken biz kendi vatanseverlerimizle birlikte vatandaşlarımızın yanında gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine de ulaşmanın mücadelesini veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız, vakıflarımız, dünyanın dört bir köşesine yardım ulaştırıyor. Bizde her hâl ve şart altında dik duracağız. Bizim tek muhatabımız milletimizdir. Hiç kimsenin milletimizle aramıza girmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

AKP'DEN KOPANLARA ÖZEL ÖNEM VE ÖNCELİK

AK Parti teşkilatları olarak kardeşlik ve kucaklaşma seferberliği başlatıyoruz. İçinde bulunduğumuz mübarek ayın gönüllerimizi yumuşatan ikliminden istifade ederek besmelemizi çekip yeni bir heyecanla, yeni bir azimle tekrar yola revan oluyoruz.

2023 seçimlerine kadar devam edecek bu yolculukta kapısı çalınmadık hane, hali hatırı sorulmadık insan bırakmayacağız. Hiçbir ayrım yapmadan, hiç kimseyi dışlamadan 85 milyonun her bir ferdine ulaşmayı hedefliyoruz. Bilhassa bir dönem partimiz içinde yer almış, AK Parti çatısı altında bu ülkeye hizmet etmiş, ancak daha sonra farklı sebeplerle teşkilatlarımızdan kopmuş kardeşlerimize özel önem ve öncelik veriyoruz.

Dört bir yanımızda yaşanan hadiseler AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin kilit taşı olduğunu göstermiştir. Ülkemizin 2023 hedeflerini hayata geçirebilecek yegane vizyonun AK Parti ve Cumhur İttifakı’nda olduğu anlaşılmıştır.

Bu süreç muhalefetin ve 28 Şubat ittifakının kendi menfaatlerinden ve hırslarından başka hiçbir gayelerinin millete ve memlekete hizmet olduğunu, hiçbir amaçlarının olmadığını ortaya çıkarmıştır.

'6+1'Lİ MASANIN TEK DERDİ BİRBİRLERİNE GOL ATMAK'

Coğrafyamız kan ağlarken, komşularımız savaşırken hemen yanı başımızda, çocuklar, kadınlar ölürken, tüm dünya son yarım asrın en büyük ekonomik kriziyle boğuşurken muhalefetin ve 6+1’li masanın tek derdi birbirlerine gol atmak, sosyal medyada birbirlerine ayar vermektir. Sadece geçtiğimiz hafta yaşanan tartışmalar bile zillette izzet aranamayacağını bir kez daha ispatlamıştır.

Özellikle milletimiz masayı kimin kurduğunu, kimin yönlendirdiğini, hangi kirli pazarlıkların döndüğünü gayet iyi biliyor.

Ülkenin hayrına adım atamayacaklarını insanımız çok iyi görüyor. Vatandaşlarımız, 6’lı masanın her gün bir yenisi patlayan skandallarını, bol entrikalı, aldatmacalı, yalan, ihtiras ve ihanet dolu bir pembe dizi gibi kimi zaman gülerek ve utanarak takip ediyor.

Sürekli kavga eden, sürekli kapris ve kumpas peşinde koşan 28 Şubat ittifakı Allah'ın izniyle 2023'ü bile göremeyeceklerdir.

Türk milletinin demokratik kazanımlarına el koymak isteyenler yine kaybedeceklerdir. Bize düşen sadece daha çok çalışmak, daha fazla sahada olmaktır. Türkiye'de siyasetin adresi de merkezi de AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır. Türkiye için hayal kuran tüm insanlarımıza AK Parti çatısı altında yer vardır. Biz 11.5 milyona ulaşan üye sayısı ile biz aynı zamanda Türkiye'nin en büyük ailesiyiz.

Gelin; büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte kuralım. Gelin ahdimizi yenileyelim. Kalplerimizi birbirine çok sıkı bir şekilde kenetleyelim.

'İSRAİL'E HASSASİYETİMİZİ SÖYLEDİK'

Değerli arkadaşlar son yıllarda ramazan aylarını maalesef ya salgın ya savaş ya da Müslümanlara saldırıların gölgesi altında yaşıyoruz. Salgın döneminde camilerimiz, sofralarımız, hanelerimiz mahsun kaldı. Son günlerde ise ilk kıblemiz Mekke ve Medine'nin ardından Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya saldırılan İsrail'den hangi düzeyde olursa olsun her yetkiliyle, Kudüs'ün statüsü ve Mescid-i Aksa'nın mahremiyeti konusundaki hassasiyetimizi daime söyledik, söylüyoruz.

'İSRAİL İLE MAKUL, TUTARLI İLİŞKİ...'

Aynı şekilde uluslararası toplumu, BM başta olmak üzere, her platformda Filistinlilere yapılan zulme karşı duyarlı olmaya davet ettik, etmeyi sürdüreceğiz. Dünyadaki pek çok toplumun bu sorunun mahiyetini anlamakta hala zorlandığını görüyoruz. Kasıtlı olarak bu şekilde davranılıyorsa, o zaman işin içinde başka niyetler başka hesaplar vardır.

Bizim BM üyeliği tescillenmiş ve tanınmış her devlet gibi İsrail ile de küresel sosyal ekonomik parametrelere uygun ilişkilerimiz vardır, olacaktır. Ücra köşelerdeki devletlerle bile ilişkilerimizi geliştirmenin yolunu ararken bu devleti görmezden gelemeyiz. Filistin davasını etkin savunmanın yolunun da İsrail ile makul, mantıklı, tutarlı bir ilişkide olmaktan geçtiği açıktır. Ancak bu demek değildir ki yaşanan zulümlere, kutsallarımıza saldırılara göz yumacağız, rıza göstereceğiz. Asla. İslam İşbirliği Teşkilatı dahi bu meseleye yeteri kadar sahip çıkmıyor olsa da biz kendi tarihimizin, inancımızın gereğini yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Küresel ve bölgesel ihtiyaçların gereği olarak İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır."

PENÇE-KİLİT OPERASYONU

TSK, terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde işgal altında tuttuğu bölgeleri terör örgütünden tümüyle temizlemek için harekatına bir yenisini daha ekledi. Terör örgütünün üslenme ve hazırlık olarak kullandığı bölgelere kapsamlı operasyon başlattık. Harekat sırasında şehit olan 2 kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kahraman askerlerimize başarılar diliyorum.

Harekatla amacımız hem Irak topraklarını terör örgütünün tasallutundan arındırmak hem de sınır güvenliğimizi garanti altına almaktır. Türkiye'nin tek amacının sınırlarının güvenliğini sağlamak olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz içerde ne yaparsak yapalım ülkemize sızdırılan teröristlerin kökünü tam manasıyla kazıyamadık. Döktükleri kan sürekli arttı. Bir süre önce terörle mücadele konseptimizi değiştirdik. Terör örgütleriyle mücadelemizi doğrudan kaynaklarına, inlerine doğru genişlettik. Bu stratejinin etkilerini de kısa sürede gördük. Sızmaları ve kaçışları büyük ölçüde engelledik. Irak'ta terörle mücadelemize destek veren merkezi hükümet ve bölgesel yönetime teşekkür ediyoruz.

'ÇÖZÜM SÜRECİ GİBİ FIRSATI DAHİ DEĞERLENDİRMEKTEN ACİZ'

Suriye'nin bir kısmında palazlanmaya hazırlanan terör örgütünün başını da er geç ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yaptığımız operasyonlardan terör örgütü ve yandaşları dışında rahatsız olan kimse yoktur. HDP, terör örgütünün payandalığı dışında hükmi şahsiyeti olmadığını bir kez daha ispatlamıştır. İnşallah yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu parti görünümlü terör örgütü payandasının da varlık sebebi ortadan kalkacaktır.

28 Şubat ittifakının gizli ortağının yularının Kandil’in elinde olduğunu gösteren bu tavrının takdirini milletimize bırakıyorum.

Ülkemizi Çözüm Süreci gibi fırsatı dahi değerlendirmekten aciz bu yapının yükünden kurtarmak 2023’ün en önemli kazanımlarından biri olacaktır.

'MÜJDELERİMİZİ BİRER BİRER MİLLETİMİZLE PAYLAŞIYORUZ'

Bizde riyakarlık yok, ne düşünüyorsak onu söylüyoruz. Böyle olunca savaşan tarafların bile itimatını, güvenini kazanan bir ülkeyiz. Elbette sıkıntılarımız, sancılarımız var. Hepsinin farkındayız, takip ediyoruz, üzerinde çalışıyoruz. Bunları da inşallah çözüme kavuşturacağız. Güney komşumuz Irak can imtihanını 2 milyonla, Suriye bir milyonla verdi. Şimdi Ukrayna aynı imtihanla yüzleşiyor. Terörle mücadelede imtihanımızı 40 bin canımızı toprağa vererek geride bıraktık. Yaşadığımız sıkıntılar şükürsüzlüğe, manevi isyana sürüklerse asıl felaketimiz işte o zaman başlar. Her karışında can ve mal güvenliğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hamdolsun çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği bir ülkede yaşıyoruz.

Türkiye'nin yarınını kurtaracak adımları atıyoruz. Hükümete geldiğimizden günden beri hep insanlarımızın gelirlerini arttırmanın peşinde olduk. Ne zaman bir sıkıntı ortaya çıksa ülkenin tüm imkanlarını insanlarımızın lehine seferber ettik. Salgın sürecinde yaptıklarımız ortadadır. Karadeniz'deki savaş ise küresel ekonomide yaşanmakta olan sarsıntıyı daha da derinleştirdi. Bize düşen önce birliğimize, beraberliğimize, 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılmaktır. Biz işimize bakıyoruz. İnşası süren eserleri tamamlayıp hizmete açıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün o muhteşem manzarası hala aklımızdadır. Müjdelerimizi birer birer milletimizle paylaşıyoruz.

'HERKESİN İŞ BULABİLDİĞİ BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ'

Hamdolsun çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye'nin yarınını kurtaracak adımları atıyoruz. Hükümete geldiğimizden günden beri hep insanlarımızın gelirlerini arttırmanın peşinde olduk. Ne zaman bir sıkıntı ortaya çıksa ülkenin tüm imkânlarını insanlarımızın lehine seferber ettik. Salgın sürecinde yaptıklarımız ortadadır. Karadeniz'deki savaş ise küresel ekonomide yaşanmakta olan sarsıntıyı daha da derinleştirdi. Bize düşen önce birliğimize, beraberliğimize, 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılmaktır. Biz işimize bakıyoruz. İnşası süren eserleri tamamlayıp hizmete açıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün o muhteşem manzarası hâlâ aklımızdadır. Müjdelerimizi birer birer milletimizle paylaşıyoruz.

Allah’a hamdolsun milletimiz için bir an olsun hizmetten, üretmekten, çalışmaktan geri durmuyoruz. Bütün imkanlarımızla milletimizin yanında olmayı sürdürüyoruz.

'YUVAM' HESABI

Bugün de yeni bir uygulamayı duyurmak istiyorum. Yuvam adını verdiğimiz tasarruf hesapları bir finansal araçtır. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, mavi kart sahiplerinin, bankalarda hesap açabilen yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabileceği bu hesap dövizde yüzde 4 gelir garantisi veriyor.

Ayrıntılar geliyor...

Politika