AKP, İstanbul için 'Murat Kurum' dedi: 26 ilde adaylar açıklandı

AKP, İstanbul için 'Murat Kurum' dedi: 26 ilde adaylar açıklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11’i büyükşehir, 15’i il olmak üzere AK Parti'nin 26 adayını alfabetik sıraya göre açıklıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Murat Kurum aday gösterildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. İstiklal Marşı'nın ardından Erdoğan kürsüye geldi, Erdoğan'ın konuşmasından önce AK Parti'nin 'Yeniden İstanbul' isimli seçim şarkısı çalındı.

Erdoğan konuşmasının ardından adayları açıklamaya geçti. Alfabetik sıraya göre şu isimler açıklandı:

Artvin: Mehmet Kocatepe

Aydın: Mustafa Savaş

Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bingöl: Erdal Arıkan

Bitlis: Nesrullah Tanğlay

Bursa: Alinur Aktaş

Çanakkale: Julide İskenderoğlu

Çankırı: Hüseyin Filiz

Denizli: Osman Zolan

Düzce: Faruz Özlü

Edirne: Belgin İba

Elazığ: Şahin Şerifoğulları

Erzurum: Mehmet Sekmen

Eskişehir: İdris Nebi Hatipoğlu

Girasun: Aytekin Şenlikoğlu

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu: Tahsin Babaş

Kocaeli: Tahir Büyükakın

Muğla: Aydın Ayaydın

Ordu: Mehmet Hilmi Güler

Rize: Rahmi Metin

Samsun: Halit Doğan

Sinop: Yakup Üçüncüoğlu

Tokat: Eyüp Eroğlu

Yalova: Mustafa Tutuk

İstanbul: Murat Kurum

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Daha fazla kan dökerek, daha fazla can alarak abat olacaklarını zannedenler er ya da geç ilahi adaletle yüzleşecektir. Bu süreçte dünyadaki vicdan sahibi diğer ülkelerle birlikte zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için her türlü çabayı göstereceğiz.

İçimizdeki İsrail muhipleri rahatsız olsa da birileri istiyor diye biz kardeşlerimize sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Suriye'de, Irak'ta, Kudüs'te ne işiniz var diyenlere aldırmadan Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız.

Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Mahalli seçim sürecinin ilk tanıtım toplantısında adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. AK Parti ülkemizin istişare kültürünün en geniş uygulandığı tek siyasi teşekküldür.

İstanbul, çöp-çukur-çamur diye tanımlanmıyor muydu? Çöpten, çukurdan, çamurdan İstanbul'umuzu nasıl temizlediysek şimdi de tüm Türkiye'de bu temizlik için yola çıktık. Yeniden İstanbul, yeniden AK Parti... Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazırız, kararlıyız.

'15 Ocak'ta sahaya ineceğiz'

Muhalefetin ideolojik adayları nedeniyle hak ettikleri hizmetten mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin diyoruz. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Nerede yaşarsa yaşasın kimse hizmetsizliğe mahkum değildir. Keyfini değil kentini düşünen, bahane üreten değil hizmet üreten adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz. 15 Ocak'ta seçim startını vereceğiz ve sahaya ineceğiz.

Süper Kupa açıklaması

Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Mukaddes değerler doğrudan hedef alınıyor. Bunlar kendi yankı odalarından çıkıp içinde yaşadıkları toplumu tanımaya bile tenezzül etmezler.

Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Mukaddes değerler doğrudan hedef alınıyor. Bugün de İslam'ın nüvesini teşkil eden Kelime-i Tevhidi bilemeyecek kadar cehalet, nefret ve gaflet çukurunda boğuluyorlar.

Riyad'dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz. Samimiyseniz bunu ülke genelinde yerli ve milli olarak ifade edin.

İmamoğlu ve Özel'i hedef aldı

CHP uzunca bir süredir siyaseten iflas etmiş durumdadır. Ne millete umut verebiliyorlar ne de proje ve vizyon namına ortaya bir fikir koyabiliyorlar. Bu partinin emanetçi genel başkanı milleti tahrik ederek parti içi iktidar kavgasını unutturmaya, bundan başka bir işe yaramaz.

Özgür Özel'i adını 'Özgür efendi' diye andı!

Özgür Efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadın bitmeye yüz tuttu.

Özgür Efendi, anayasal düzene kastetmekten tutuklanan bir teröristi cezaevinden tünel kazarak kurtarmanın derdine düştü.

Özgür Efendi, siyasi ehliyetini almak istiyorsa bizimle uğraşmak yerine ağbabalarından kurtulsun.

İstanbul mesajı

Geride bıraktığımız 5 senede şunu gördük. Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul'a hizmet için önce bu şehre aşık olacaksın. Sonra kendinizi İstanbullulara adıyacaksınız. Diğer türlü geriye gitme, durma, çökme kaçınılmazdır. (Kısa Dalga)

Gündem