Erdoğan beklenen fındık alım fiyatını açıkladı: İktidara geldiğimizde 1 doların altındaydı, biz onu 3 doların üstüne çıkardık

Erdoğan beklenen fındık alım fiyatını açıkladı: İktidara geldiğimizde 1 doların altındaydı, biz onu 3 doların üstüne çıkardık
Erdoğan, bu yıl fındığın alım fiyatının 54 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Erdoğan "Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı 1 doların altındaydı. Biz onu 3 doların üstüne çıkardık" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2022 alım sezonunda kabuklu fındığa kg başına, alan destekli olarak rakam açıklıyorum. Sizler de inşallah kabul edeceksiniz. Ortalaması 54 TL olarak açıkladık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

"BİZ İKTİDARA GELDİĞİMİZDE 1 DOLARIN ALTINDAYDI, BİZ 3 DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARDIK"

"Fındık lafını duyunca heyecanlandığınızı biliyorum. Türkiye, dünyanın en büyük fındık üreticisi. Geçtiğimiz yıl 122 ayrı ülkeye 2 milyar 300 milyon dolar bedelle 344 bin tondan fazla fındık sattık. Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı 1 doların altındaydı. Biz onu 3 doların üstüne çıkardık.

"ORTALAMA 54 TL OLARAK AÇIKLADIK"

2022 alım sezonunda kabuklu fındığa kg başına, alan destekli olarak rakam açıklıyorum. Sizler de inşallah kabul edeceksiniz. Ortalaması 54 TL olarak açıkladık.

"CHP'NİN KARNEYLE EKMEK DAĞITTIĞI DÖNEMLER VARDI"

Eskiden dünyada işler yolunda giderken istikrarsızlığın, kifayetsiz siyasetçilerin bedelini krizlerle öderdik. Geleceğimizi ipotek altına soktular. Ancak bugün tüm dünya krizin pençesindeyken, biz dolu dizgin hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz. Elbette bizim de sıkıntılarımız var ancak biz bunları aşabilecek kapasitedeyiz. Yıllarca bu ülkeyi, milli iradeyi yok sayarak, darbelerle demokrasimizi yaralayarak, yokluk ve yoksullukla insanımızın belini bükerek engellediler. CHP'nin karneyle benzin dağıtılan, ekmek dağıtılan dönemleri vardı. Bizim iktidarımızda hamdolsun böyle şeyler yok.

"SEÇME VE SEÇİLME YAŞINA 18'E İNDİRDİK"

Terörün belini kırdık. Artık terör diye bir bela yok. Büyük davanın son temsilcisi olarak bundan 21 yıl önce sizlerin huzuruna geldik. Gördük ki 20 yılda asırlık işler yapmak mümkünmüş. Karşımdaki bu gençler 20 yaş ve altı. Parlamentoya girmek için 30 yaş seçilme yaşıydı. Biz bunu 18'e indirdik. Türkiye'de seçme ve seçilme yaşını 18'e indiren iktidar AK Parti olmuştur.

Bu ülkenin eğitim alt yapısını, sağlık sistemini, yoldan havalimanına, konuttan baraja temel ihtiyaçlarını 20 yılda yapmak mümkünmüş. Ordu'ya da Giresun'a da böyle bir havalimanı yakışırdı. Aşk ile koşan yorulmaz. İşte biz de bunu yaptık. Demek ki oluyormuş."

"BU ÜLKEYİ 20 YIL ÖNCESİNE GÖTÜRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

Artık bu ülkeyi de, bu milleti de 20 yıl öncesine geri götürmeye kimsenin gücü yetmez. Türkiye üzerine hesapları olanların, hangi hesaplar içerisinde olduklarını biliyoruz. Her 10 yılda bir hizaya getirilen Türkiye yok. Biz ülke ve millet olarak hem insani sınamalardan alnımızın akıyla çıktık.

"BENİM ORDUM HADDİNİ BİLİR"

Şimdi önümüzde 2023 var. Hedeflerimize ulaşarak, ve kazanımlarımızdan taviz vermeyerek atlattığımızda önümüzde yepyeni bir dünya ve yepyeni bir gelecek olduğunu göreceğiz. Karşımda bir pankart var. 'Fındık dalda tekleme, Altılı masa Ordu'dan oy bekleme.' Benim Ordu'm böyle işte. Haddini bildirir.

"BAY KEMAL SSK'YI BATIRMADI MI?"

Bunların eser namına bir müktesebatları bulunmuyor. Bizim yaptığımız projeleri sanki kendisi yapmış gibi sahipleniyorlar. Bir zamanlar bu Bay Kemal SSK'nın başında değil miydi? SSK'yı batırmadı mı? Ne hale getirdi oraları. Şimdi hastanelerimizin her biri birbirinden güzel. Şimdi bir şehir hastanesi Ordu'ya yapıyoruz. Bu zata zaman zaman Bay Kemal diyerek takılıyorum. En sonunda bunu kendisi de kabul etti. Ama seçimden sonra buna 'Emekli CHP Genel Müdürü'nü de eklemesi gerekiyor. Yıllardır kendisine, yalan siyasetini bırak dedik ama dinletemedik. Bunların milletin değerleri, dertleriyle ilgili bir dertleri yok. Sıkıntıya düştüklerinde bir köşeye çekilip kahvesini yudumladığını 15 Temmuz'da gördük. Bu kadar yüreksiz çıkmaları bize dokundu." (Kısa Dalga)

Ekonomi