Erdoğan, Bilecik Valisi'ne 'bozuk yol' nedeniyle çıkıştı

Erdoğan, Bilecik Valisi'ne 'bozuk yol' nedeniyle çıkıştı
Bilecik'te Altın Madeni açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bilecik Valisi arasında 'bozuk yol' nedeniyle ilginç bir tartışma yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik’te düzenlenen ‘Gübretaş Maden Yatırımları AŞ Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni’ne katıldı.

Yatırım süreci 2021 yılında başlayan madenle ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "109 ton altın kaynağı ile 60 ton altın rezervi tespit edildi. Maden sahasındaki yatırım faaliyetleri, üç ayrı faz olarak toplam 500 milyon dolara ulaşacak şekilde planlandı. Bugüne kadar yaklaşık 70 milyon dolar yatırım gerçekleştirilerek projenin ilk kısmı tamamlandı. Bu tesis, ilk etapta yıllık 2,5 tona kadar altın üretme kapasitesiyle çalışacak. Kalan iki fazın yatırımlarını da üç yıl içinde neticelendirmeyi planlıyoruz" dedi.

"Nerede bir eksiğimiz, sıkıntımız veya geliştirilmeye muhtaç bir alan varsa hiçbirini ihmal etmeden hepsini de çözüme kavuşturduk" diyen Erdoğan, bozuk yollar nedeniyle Bilecik Valisi'ne çıkıştı.

Valiye çıkıştı: Al mikrofonu, al

Erdoğan’ın Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya'ya Bilecik’teki bozuk yol uzunluğunu sorması üzerine Vali, “Söğüt-Bozüyük yolu 26 kilometre” yanıtını verdi. Valiye "Al, mikrofonu al" diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben sana Söğüt-Bozüyük arasını sormuyorum. Şu anda sıkıntılı, bozuk olan yer neresi Vali Bey” diye sordu. Vali ise “Efendim, 2 kilometre. Yapılıyor” yanıtını verdi. Erdoğan, ardından, “Sen bana başka şeyler anlatıyorsun. Adil Bey (Ulaştırma Bakanı), süratle, hemen, anında. Yarın değil, hemen şimdi” diye konuştu.

"Karadeniz gazını Mart'ta hanelere vereceğiz"

Erdoğan, Karadeniz gazının Mart'ta hanelere verileceğini de belirtti:

"Milli imkanlarla yürüttüğümüz çalışma sayesinde, Karadeniz’de 710 milyar metreküplük, ülkemizin en büyük doğal gaz rezervi keşfini yaptık. Değeri 1 trilyon dolara ulaşan bu doğal gazı milli şebekemize bağlamak için 50’nin üzerinde gemi ve 10 binin üzerinde personel şu anda harıl harıl çalışıyor. Milletimize taahhüt ettiğimiz şekliyle mart ayı sonu itibariyle Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz."

"Nükleer santral bu sene üretime başlıyor"

Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşasının da devam ettiğini, bu sene ilk ünitesinde elektrik üretimine başlanacağını söyledi.

"Burası çok önemli..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, madencilik faaliyetleri konusunda ise şu bilgileri verdi:

"Son 10 yılda, ortalama yıllık 742 milyon ton maden üretimi yapıldı. Toplam madencilik üretimimiz, 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 14 artış ile 814 milyon tona ulaştı. Geçtiğimiz yıl maden ihracatımız, bir önceki yıla göre yüzde 9 artışla 6,5 milyar dolara ulaştı ve bu alanda Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Bor üretiminde ve ihracatında da Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesini yakaladık. Tüm bu hamleler sayesinde madencilik sektörümüzün gayri safi yurtiçi hasılaya katkısını, son 14 yılda 11 milyar liradan -burası çok önemli- 93 milyar liraya çıkardık."

Ekoloji mücadelesini hedef aldı

Cumhurbaşkanı, konuşmasında, doğayı katleden madenlere karşı çıkan ekoloji örgütlerini hedef aldı:

"Çevrecilik bahanesiyle ülkemize çekilen yabancı destekli operasyonların sayısı bir hayli fazladır. Sivil toplum kuruluşu görünümlü yapılar eliyle kamuoyunun hassasiyetinin istismar edilmesi başta olmak üzere, pek çok araç bu doğrultuda kullanılmıştır. Kıymetli maden sektörümüzün gelişmemesi için her yol denendi. Tüm dünyada kabul gören maden çıkarma yöntemlerine ses etmeyenlerin, ülkemiz söz konusu olunca ortalığı nasıl ayağa kaldırdığını, milletimizi nasıl galeyana getirdiğini hepimiz hatırlıyoruz. Türkiye’nin yer altı kaynaklarını gün yüzüne çıkarma ve ekonomimize kazandırma mücadelemizde biz de pek çok saldırıyla karşılaştık. Gezi olaylarındaki gibi sokak terörünün de kara propaganda faaliyetlerinin de bizi yolumuzdan alıkoymasına müsaade etmedik.” (ANKA)

Gündem