Erdoğan: Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız

Erdoğan: Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız
'Millet bahçesi' yapımı için yıkımına başlanan Atatürk Havalimanı'yla ilgili yeni açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millet bahçesi inşası için yıkımına başlanan ve muhalefetin büyük tepki gösterdiği Atatürk Havalimanı hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Kütüphane Söyleşileri'nde “Atatürk Havalimanı’na millet bahçesi inşasının başladığını haberlerden öğrendik. Bu noktada havalimanı yerine millet bahçesi yapılması sizce herkesi mutlu edecek mi?” sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Ben şimdiden müjdeyi vereyim, inşallah çok çok mutlu edecek" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

'MİLLET BAHÇESİ NOKTASINDA BAŞAKŞEHİR FAKİR'

"Bütün o bölgeye Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olarak gelip orada hafta sonlarını, hafta içini geçirebilecek aileler olacak. Bütün bunlarla, oyun parklarıyla orası çok ciddi bir güç inşallah devşirecek. O bölge, millet bahçesi noktasında, Başakşehir, tüm oralara kadar fakir. Bu millet bahçesiyle ağacıyla yeşiliyle orası çok çok güzel bir yer olacak. Şu anda millet bahçesiyle, ağacıyla, yeşiliyle orası çok çok güzel bir yer olacak. Bir taraftan da yanında şehir hastanesi var. Şehir hastanesiyle onlar iç içe olacak. Oranın güzelliği ne ile izah edilebilir? Bütün yeşiliyle, oyun parklarıyla vs. Burada gayet güzel bir proje hayata geçecek.

'PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ'

Şimdiden ben oranın bitmiş halini adeta görüyorum. Bir ihtimal pistleri belki de kaldırmayacağız. Pistler belki de kalacak. Pistlerin dışındaki yeşil alanları çok daha farklı yeşil alan haline getirmek suretiyle orayı zenginleştireceğiz. Bununla ilgili olarak proje üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 29 Mayıs kutlamasını bu sene orada yapacağız."

360 BİN METREKARELİK BAŞAKŞEHİR MİLLET BAHÇESİ VAR

bahce.jpg

Erdoğan'ın "O bölge, millet bahçesi noktasında, Başakşehir, tüm oralara kadar fakir..." dedi ancak Başakşehir'de 360 bin metrekare alan üzerine kurulan Başakşehir Millet Bahçesi bulunuyor. (Kısa Dalga)

Gündem