Erdoğan bir kez daha TTB Başkanı Fincancı'yı hedef gösterdi: Gerekirse bu ismi değiştireceğiz

Erdoğan bir kez daha TTB Başkanı Fincancı'yı hedef gösterdi: Gerekirse bu ismi değiştireceğiz
Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türk Tabipler Birliği isminin yasal düzenlemeyle gerekirse değiştirileceğini söyleyerek "Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 3 saat 40 dakika sürdü.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"- Amasra'dan alınan dersler ışığında ülkemizdeki tüm madenlerin durumları baştan sona gözden geçirilmektedir. Yaşanan kazayla ilgili her konu inceleniyor, araştırılıyor. Ortaya çıkacak sonuca göre gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

- Hedefimiz yıl sonuna kadar bir milyon gencimizi çırak, kalfa ve usta olarak mesleki eğitim merkezlerinde yetişmesini sağlamak.

- Azerbaycan’da bölgeye canlılık getirecek olan mayınların temizlenmesi projelerini de hızlandırma kararı aldık.

- Bölücü terör örgütünün zorla kopardığı evlatlarına kavuşmayı bekleyen Diyarbakır annelerini selamlıyorum.

- Yarın Cumhuriyet tarihinin en büyük konut, işyeri ve arsa projesinin ilk temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Cuma günü vizyon belgemizin tanıtım törenini Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapacağız. Cumartesi günü Türkiye'nin otomobili TOGG'un banttan indirme törenine katılacağız.

- Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz bu vizyon yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Cumhuriyetimizi, milletçe hayalini kurduğumuz seviyeye çıkaracak atılımın adını 'Türkiye Yüzyılı' koyduk.

- Ülkemizde halen faaliyette olan 330 Aile Destek Merkezi sayımızı 656'ya, 47 Sosyal Dayanışma Merkezi sayımızı 116'ya çıkartıyoruz.

-Kökenine, inancına, meşrebine, siyasi ve sosyal tercihine bakmadan her bir vatandaşımızı layık olduğu haklara, özgürlüklere, refah düzeyine, gelecek güvencesine kavuşturmakta kararlıyız.

-Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismi değiştireceğiz. Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta, meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdim." (Kısa Dalga)

Politika