Erdoğan'ın 'Bugün daha rahatız, yarın daha rahat olacağız' sözüne tepki

Erdoğan'ın 'Bugün daha rahatız, yarın daha rahat olacağız' sözüne tepki
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Kahramanmaraş'a giderek incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı "Bugün daha rahatız, yarın daha rahat olacağız" dedi. Muhalefet tepkili.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde 10 kent etkilenirken, binlerce insan hayatını kaybetmiş, binlercesi yaralanmıştı. Halihazırda enkazlarda arama-kurtarma çalışması sürerken, hükümet yeterince hızlı davranmamakla eleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a gitti.

Burada gazetecilere konuşan cumhurbaşkanı, ilk gün bazı sıkıntıların yaşandığını ancak dün ve bugün duruma hakim olunduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Bazı yerlerde ilk etapta havaalanlarında, yollarda sıkıntılar oldu. Onları da aşacağız. Bugün daha rahatız, yarın daha rahat olacağız. Daha sonra inanıyorum daha rahat olacağız" dedi.

Tepki çekti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bugün daha rahatız" sözlerine birçok kişi tepki gösterdi.

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, bu sözleri "Doğru Parti diyor ki, seni iktidardan indirmeden bize rahat yok, huzur yok" diye yorumladı.

Gençlik Komiteleri, Twitter hesabından şunları yazdı: "Rahat olan günlerdir yardım yollamadığınız, yollanan yardımı da engellediğiniz göçük altındaki insanlarımız değil, sizlersiniz. Evsiz kalmış, ailesi ölmüş, günlerdir aç, susuz, soğukta kalmış insanlarımız değil sizlersiniz!" (Kısa Dalga)

Gündem