Erdoğan: “Damat da damat. Damat kadar başınıza taş düşsün”

Erdoğan: “Damat da damat. Damat kadar başınıza taş düşsün”
CHP’nin Berat Albayrak sorularına kızan Erdoğan, “Damat da damat, damat kadar başınıza taş düşsün” diye çıkıştı.



Hazine ve Maliye Bakanı eski Berat Albayrak ile ilgili CHP’nin sorularına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “CHP zihniyeti mensupları tweet yarışındalar. Damat da damat. Damat kadar başınıza taş düşsün” diye yanıt verdi, CHP sözcüsü Faik Öztrak’ı da hedef alarak “Sözcünüz Hazine’de çantacı gibi dolaşırdı” diye konuştu.

Erdoğan, AKP grup toplantısında Merkez Bankası döviz rezervi ve Berat Albayrak eleştirilerine şöyle yanıt verdi:

"Son haftalarda bir şey dikkatimi çekiyor. Özellikle bu CHP zihniyeti mensupları, yoğun tweet yarışındalar. Yatıyorlar, kalıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza. Şurada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemden beri Sayın Berat Bey'in attığı adımları CHP döneminde görmek mümkün mü? Tutturmuşlar şu kadar para nerede? Bu para Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Kayıp varsa bunlar sizdedir.

Biz görevi devraldığımızda IMF'e borç 23,5 milyar dolardı. CHP zihniyetinden devraldık. Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolardı. Sizin şu anda sözcünüz hazinede çantacı olarak dolaşırdı, ne yazık ki bu ülkenin ne hazinesini ve Merkez Bankası'nı güçlendirmediler. 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı. Şu anda da yine döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı. Enerjide bizim bir tane ne sismik ne sondaj gemimiz yoktu. Berat Bey'in görevde olduğu dönemde 3 sondaj, 2 sismik araştırma gemisi aldık. Şimdi bir tanesini daha alıyoruz. Filomuz dünyada belki de en güçlü filolardan oluyor. Artık ben sismik araştırmalarımızı da rahatlıkla yaparım, sondaj çalışmalarımızı yaparım. İstersem bu gemilerimi dünyanın değişik ülkelerine de kiralarım. Bunlar da çok ciddi rakamlar. Bu bir şeyi gösteriyor, Türkiye elini açan değil, el veren bir ülke konumundadır. Ey o tweeti atanlar, damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey döneminde bu adımlar atıldı."

Gündem