Sokak köpekleri uyutulacak mı? Erdoğan: Eğer bunu başarabilirsek bir sonraki adıma gerek kalmayacağına inanıyorum

Sokak köpekleri uyutulacak mı? Erdoğan: Eğer bunu başarabilirsek bir sonraki adıma gerek kalmayacağına inanıyorum
Erdoğan, İsrail'in Refah'ta sivillerin kaldığı çadırları vurmasına sert tepki gösterdi. "Dünya, Netanyahu denilen vampirin barbarlığını canlı yayında izliyor" diyen Erdoğan, "Ey Amerikan devleti, bu kan senin eline de bulaşmıştır. Ey Avrupa’nın devlet ve hükümet başkanları, İsrail’in bu vampirliğine ortak oldunuz çünkü sustunuz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis Grup Toplantısı'nda, İsrail'in Refah'taki sivillerin kaldığı çadırları vurmasına sert tepki gösterdi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalara da değinen Erdoğan, "Dün 28 Mayıs 2023 seçimlerinin de birinci yıl dönümüydü. Milletimizin tercihine mazhar olarak tekrar görevi üstlendik. 28 Mayıs seçimleri sonrası ifşa olan gizli anlaşmalar ülkemizin nasıl büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü gösteriyor. Vatan, millet, ahlak edebiyatı yapanların koltuk uğruna savundukları değerleri nasıl sattığını takip ediyoruz. 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının üzerindeki şüpheleri temizlemesi önemli. İmalarla konuşmayı bırakıp açık açık ifade etsin. O hançerin 14-28 Mayıs seçimlerinde milletimizin sırtına saplanmasına izin vermedik" diye konuştu.

Erdoğan, Meclis'e gönderilen sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeye de değindi. Sorunun çözümü için taraflarla görüşüldüğünü ileri süren Erdoğan, "Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın. Sahipsiz köpek sayısını ‘yakala-kısırlaştır-sal’ metoduyla çözmek istedik ama bu bir çözüm olmadı" ifadelerini kullandı.

'Dünya, Netanyahu denilen vampirin barbarlığını canlı yayında izliyor'

Erdoğan'ın grup toplantısındaki açıklamalarının satır başları şöyle:

"Çadırlarında masum sivillerin yakılarak öldürülmesini hiçbir inanç meşru görmez. Dünya, Netanyahu denilen vampirin barbarlığını canlı yayında izliyor.

Ey Amerikan devleti, bu kan senin eline de bulaşmıştır. Ey Avrupa’nın devlet ve hükümet başkanları, İsrail’in bu vampirliğine ortak oldunuz çünkü sustunuz.

İsrail Gazze’de insanlığı öldürdü; Avrupa ise kendi değerlerini öldürdü, kendisini var eden bütün değerleri ayaklarının altında çiğnedi.

İslam dünyasına seslendi: 'Allah bunun hesabını size, hepimize sorar'

Bırakın soykırımı durdurmayı, BM kendi personelini, yardım çalışanlarını dahi koruyamadı. Gazze’de sadece insanlık değil BM de ruhuyla birlikte ölmüştür.

Buradan İslam dünyasına da bir çift sözüm var, ortak bir karar almak için daha neyi bekliyorsunuz? Allah bunun hesabını size, hepimize sorar.

İsrail, uluslararası hukukun kontrolüne girmeden, kendini uluslararası hukuka bağlı görmeden hiçbir devlet güvende değildir. Buna Türkiye de dahildir.

'Bu devrimin siyonist sapkınlıktan arınmış bir dünyayı kuracağını umuyorum'

Netanyahu ve cinayet şebekesi tamamen kontrolden çıkmadan bu soykırım, bu vahşet, bu barbarlık insanlığın ittifakıyla artık derhal durdurulmalıdır.

BM üyesi 193 ülkenin 4’te 3’ünden fazlası Filistin’i devlet olarak kabul ediyor. 147 ülkenin ortak kararı, 5 ülkenin keyfine bırakılamaz. 147 beşten büyüktür.

Gençler, siyonizmin nasıl kural tanımaz bir sapkınlık olduğunu görmeye başladı. Bu devrimin siyonist sapkınlıktan arınmış bir dünyayı kuracağını umuyorum."

aa-20240529-34717560-34717557-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

Sokak hayvanları düzenlemesi

Erdoğan, sokak hayvanlarıyla ilgili yapılacak düzenlemeye dair de konuştu:

"Türkiye'de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu sanılıyor. Bu sayı asimetrik bir şekilde katlanarak artıyor. Kuduz tehdidi de aynı oranda artıyor. Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan bir başıboş köpek sorunumuz var. Öyle ki bazı ülkeler Türkiye'ye gelecek vatandaşlarını kuduz ile ilgili konularda uyarmaya başladı. Bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bizim medeniyetimiz bir merhamet devletidir. Canlıya insan olsun hayvan olsun bitki olsun her zaman merhametle yaklaştık. Bu konuda vakıfların kurulduğunu görürsünüz.

Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın. Sahipsiz köpek sayısını ‘yakala-kısırlaştır-sal’ metoduyla çözmek istedik ama bu bir çözüm olmadı.

'Biz sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini amaçlıyoruz'

Gerçek şudur toplumun çok büyük bir kesimi bu meselenin bir an önce çözülmesini ve sokakların çocuklar başta olmak üzere herkes için güvenli olmasını istemektedir. Bu sorunu köklü bir şekilde çözüme kavuşturmamız şart. Tüm taraflarla istişare ediyoruz.

Bu çağrıya kayıtsız kalmamız düşünülemez. Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz. Köpek bakım evi olmayan yerlerde bakım evleri kurulacak. Sahipsiz hayvanlar sahiplendirilene kadar bu bakım evlerinde tutulacak. Sahiplendirilmeleri için kampanyalar düzenlenecek. Sahiplenilen hayvanlar kısırlaştırılacak, çip takılacak ve sahiplerine teslim edileckek. Biz istiyoruz ki barınaklara aldığımız tüm hayvanlar sahiplendirilsin. Özellikle hayvan severlerin bu süreçte daha fazla sorumluluk alacağına inanıyorum. Eğer bunu başarabilirsek bir sonraki adıma gerek kalmayacağına inanıyorum." (Kısa Dalga)

Politika