Erdoğan: Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız

Erdoğan: Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız” dedi, emekli zammı konusunda yıl sonunu işaret etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Ekonomiye dair mesajlar veren Erdoğan, “Enflasyonun insanımızın hayatında yol açtığı sıkıntıları giderecek adımları kararlıkla atıyoruz. Alınan tedbirlerin olumlu sonuçlarını görmeye başladık” iddiasında bulundu.

Erdoğan, otomobil piyasasında fiyatların yavaş yavaş stabilize olduğunu, emlak ve kira piyasasının yakında dengeye kavuşacağını savunurken, ürünlerdeki fahiş fiyat artışlarını “açgözlülüğe” bağladı. Erdoğan, emekli zammı konusunda ise yıl sonuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“3 ay önce ülkemiz tarihinin en kritik seçimlerinden birini gerçekleştirdik. Milletimizin takdir ve teveccühüyle bir 5 sene daha ülkemize hizmet etme şerefine nail olduk. Ancak Seçimler aylar öncesinde neticelenmesine rağmen 28 Mayıs'ın Türk siyasetindeki artçı sarsıntıları halen devam ediyor.

Muhalefet cenahında hemen her gün yeni bir skandal patlak veriyor. Millete umut diye pazarladıkları masanın altına sayısız ihaneti, kumpası, kirli pazarlığı saklamışlar.

"Ortaya saçılanlar buz dağının sadece görünen kısmı"

Pandoranın kutusu açıldıkça meydanlarda sağa sola siyasi ahlak dersi verenlerin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Daha düne kadar can ciğer kuzu sarması olup bugün kanlı bıçaklı hale gelenlerin bir birleriyle ilgili söylediklerinden edindiğimiz intiba şudur: Ortaya saçılanlar buz dağının sadece görünen kısmı, asıl büyük skandallar, asıl vahim pazarlıklar henüz kamuoyunun malumu olmamıştır. Yani bu pilav daha çok su kaldıracaktır.

Hepsinin toplam oyu yüzde 1 olmayan siyasi partilere 38 milletvekilliği kaptıran CHP genel başkanını bölücü örgütün siyasi uzantılarına ne vadettiğini tahmin bile edemiyoruz.

Seçimlerden bu yana geçen her gün, ülkemizin nasıl büyük bir uçurum kenarından döndüğünü bizlere tekrar tekrar hatırlatıyor. Sadece bize oy veren kardeşlerimiz değil tercihini farklı yönde kullanan vatandaşlarımız da bunların durumunu gördükçe Allah’a hamd ediyor. Biz de Türkiye’yi bu kifayetsiz muhterislerin insafına bırakmadığı için Rabbimize hamd, milletimize teşekkür ediyoruz.

"Karanlık noktalar açıklığa kavuşturulmalı"

Bazı karanlık notaların artık açıklığa kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz. Siyasi tercihine bakılmaksızın tüm halkımız şu soruların cevabını merak ediyor: Kapısını çaldığınız her partiye koltuğunuz altına bir bakanlıkla gittiniz. Oy oranına bakmadan önünüze gelene devleti rehin verdiniz. Peki aylar boyunca sizin için oy dilenen Kandil'deki terör baronlarına acaba neyi taahhüt ettiniz? Pensilvanya'daki hainlere hangi sözleri verdiniz ki bu alçaklar milletin sinir uçlarıyla oynama pahasına uçak bileti paylaşıyorlar? Amerika’daki hamburgercide 8 saat boyunca kimlerle, ne konuştunuz? Seçim gecesi daha sandıkların 3’te biri dahi açılmadan kazanıyoruz tiyatrosunu niçin oynadınız? YKS'dan AA'ya devletimizin kurumlarını niçin yıprattınız, itibarsızlaştırmaya çalıştınız?

Daha bunun gibi pek çok makul soruyu Kılıçdaroğlu ve şürekâsının bir an önce cevaplanması gerekiyor. Kılıçdaroğlu ve şürekâsı önce çıksınlar millete hesap versinler. Hayal sattıkları CHP seçmeninden özür dilesinler. Yenilgiyi zafer gibi pazarlamak kurnazlığını artık bir tarafa bırakıp onurlu bir siyasetçiye yakışır şekilde hatalarını kabul etsinler.

"Madem koltuklarını terk etmiyorlar..."

Madem ya kaset kumpası ile oturdukları ya da atadan dededen miras kalan koltuklarını terk edemiyorlar en azında hataları ile yüzleşerek hem kendileri hem milletin haykıran bir iş yapsınlar.

Karşı karşıya olduğumuz bu tablo bizim işimizi kolaylaştırmak bir yana daha da zorlaştırmaktadır. 6 Şubat depreminin yaralarının bir an önce sarılması asıl gündemimizdir. Depremlerin unutulmasına izin veremeyiz.

Söz verdiğimiz şekilde 319 bin konutu ilk bir sene içinde tamamlayıp Allah'ın izni ile hak sahiplerine teslim edeceğiz.

"Alınan tedbirlerin olumlu sonuçlarını görmeye başladık"

Enflasyonun insanımızın hayatında yol açtığı sıkıntıları giderecek adımları kararlıkla atıyoruz. Alınan tedbirlerin olumlu sonuçlarını görmeye başladık.

Daha geçen aya kadar en fazla eleştiri konusu olan otomobil piyasasında fiyatlar yavaş yavaş stabilize oluyor.

Emlak ve kira piyasası da yakında dengeye kavuşacaktır. Özellikle bazı ürünlerde tamamen açgözlülükten kaynaklan fahiş fiyat balonu söndükçe milletimiz daha çok rahatlayacaktır.

Ticaret, istihdam ve yatırımlar noktasında zaten bir sorunumuz yok.

"Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız"

Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız.

Üniversiteli gençlerimize ve ev hanımlarına meydanlarda verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. İnşallah onları da tek tek yerine gereceğiz.

"Milli iradeye kutu kola muamelesi yapan edepsizler"

Şehirlerine hizmet için harcamaları gereken kaynakları reklama ayıranlar, sosyal medya belediyeciliğinden öte geçemezler. Milletin ferasetini hafife alanların milli iradeye, affedersiniz, kutu kola muamelesi yapan edepsizlerin ne hâllere düştüğünü hep birlikte gördük. Varsın onlar seçmene karşı aynı kibirli aynı nobran aynı küstah tavrı sergilemeye devam etsin. Biz eser ve hizmet siyasetimizden kesinlikle taviz vermeyeceğiz.” (Kısa Dalga)

Gündem