Erdoğan, 'Enflasyon bizim de canımızı yakıyor' dedi CHP ve DEM Parti'yi hedef aldı

Erdoğan, 'Enflasyon bizim de canımızı yakıyor' dedi CHP ve DEM Parti'yi hedef aldı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Balıkesir mitinginde konuştu. Erdoğan'ın hedefinde CHP ve DEM Parti vardı.

Balıkesir'de konuşan Erdoğan, ekonomik tabloya dair "Enflasyon bizim de canımızı yakıyor" derken, mitinginde CHP ve DEM Parti'yi hedef aldı.

"Bugün bu alanda 85 bin kişi var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Şu anda resmi rakamları istedim. Bugün bu alanda 85 bin kişi var. Maşallah. Yolda caddeler boyu Balıkesirli kardeşlerimle hep beraber olduk. Çocuklar, kadınlar tüm halk oyunları ekipleri elhamdülillah bu ne güzellik böyle. Balıkesir'in kimseye minnet borcu yok. Ama anlaşılan o ki birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmışlar. Şimdi de bunu televizyon ekranlarından uluorta dillendirmeye başlamışlar. Anlaşılan birilerinin ödemek zorunda oldukları diyet borcu hiç bitmiyor ve bitmeyecek. Muhalefet cenahında her şey gizli kapaklı olduğu için kimin kiminle yürüdüğü kimin kime borçlandığı tam muamma. Siyasetin acemi genel başkanlar elinde adeta bir kabzımal eline dönüştürülmesi utanç verici.

"Birileri 'son dakikaya kaldık, aday listelerini yetiştiremedik' numarası yapıyor"

Kazanmak değil kaybettirmek üzerine kurulu siyasetin bu şehre hiçbir katkısının olmayacağını en iyi benim Balıkesirli kardeşlerim biliyor. İstanbul'da yaşayan komediyi takip ediyorsunuz değil mi? Kaybedeceklerini görünce panikle sağa sola saldırmaya başladılar. Birileri 'son dakikaya kaldık, aday listelerini yetiştiremedik' numarasıyla kendini kandırmaya çalışıyor. Neyse ki işlerini doğru dürüst yapamıyorlar da oynadıkları oyunlar kendi ayaklarına dolanıyor. Kelimenin tam anlamıyla rezillik diz boyu.

"CHP'nin haline üzülüyoruz"

Muhalefetin belediye başkan adayları şehirlere hizmet edecek isimleri bulma kriteriyle değil parti için hiziplerin paylaşım aracı olarak belirleniyor. Tespit ettiğimiz Cumhur İttifakımızın belediye başkan adaylarımızın verdiği her sözün arkasında biz varız, Cumhurbaşkanı var, hükümetimizin var, Cumhur ittifakı var. Muhalefet tarafında herhangi bir ölçü yok. Kim nereyi kaparsa elinde kalıyor havasında bir süreç yaşanıyor. Bilhassa CHP'nin işler acısı haline baktıkça bu partiye gönül verenler adına biz de üzülüyoruz. CHP'nin ülkenin ve milletin geleceği için hiçbir vizyon, program, projesi bulunmadığını zaten biliyoruz. Son dönemde bu parti varlığını sürdürmek için her yolu mübah sayacak kadar sakil bir yere savruldu.

"Kent uzlaşısı diyerek Kandil'le uzlaşı arayışı"

Kent uzlaşısı diyerek Kandil'le uzlaşı arayışına girmesi CHP'nin bu ülke ve milletle hiçbir ortak noktası kalmadığına işaret ediyor. Her kafadan ayrı bir sesin çıktığı, genel merkezinden teşkilatlarına kadar tüm mekanizmaları dökülen CHP artık oyun kurucu olmaktan çıkıp, kurulan oyunların piyonu haline gelmiştir. Koskoca CHP'yi bölücü örgütün güdümündeki DEM ve marjinal örgütlerin oyuncağı haline getirenler utansın.

"Belediyelere merkezi idarelerden ayrılan kaynağı neredeyse iki kat arttırdık"

Balıkesir sadece lafa bakmaz. Balıkesir lafı söyleyenin kim olduğuna, bugüne kadar nerede ne yaptığına, bundan sonra ne yapabileceğine de bakar. Balıkesir vizyona, eser, hizmet, proje, yatırıma bakar. Balıkesirli bilir ki Cumhur İttifakı olarak kendisine ne söz verdiysek yerine getireceğiz. Biliyoruz ki muhalefet adayları söylediklerinin yüzde 90'ınını yerine getirmiyor, getiremiyor. Belediyelere merkezi idarelerden ayrılan kaynağı neredeyse iki kat artırdığımız halde muhalefet cenahı utanmaz, arlanmaz şekilde engellendik yalanına sığınmaya çalışıyor. Bunlar bütçede engelli değildir, bunlar eser ve hizmet engellidir. Gözü de gönlü de şehirlerinde olmayanlar kendilerine verilen kaynakları şahsi hırsları ve heva ve heves uğruna çarçur etmişlerdir.

"Günümüz Türkiye'sinde zübük siyaseti işlemez"

Milleti kandırarak makam, mevki elde etme üzerine kurulu siyaset eski Türkiye'nin tarzıdır. Son 21 yılda hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımları sayesinde ülkemizde siyasetin şekli değişti. Eser ve hizmet siyaseti aldı. Türkiye Yüzyılı ile dünyada hak ettiği yere gelme konusunda kararlı adımlarla ilerleyen günümüz Türkiye'sinde eskinin geçer akçesi, zübük siyaseti işlemez, işlemiyor.

"Enflasyon bizim de canımızı yakıyor"

Biz ekonomide önceliği istihdama ve üretime veriyoruz. Bu konuda gayet iyi gidiyoruz ancak dünyanın başının belası olan enflasyon bizim de canımızı yakıyor. Üstelik 6 Şubat depremlerinin 104 milyar dolarlık faturası ile de karşı karşıyayız. Türkiye başkaları gibi sadece bir krizle değil, çok sayıda mesele ile aynı anda mücadele ediyor. Amacımız Türkiye Yüzyılı rotamızı koruyarak bu fırtınalı küresel iklimden ülkemizi selamete çıkarmaktır. Tüm dünyaya olumsuz etkileri olan Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Gazze'deki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere gönderdiğimiz yardımların toplamı 34 bin tonu geçti.

"Yeni harekatlar yapacağız"

Teröristana karşı yeni harekatlar yapacağız. Güneyimizde kurulmak istenen yapıyı delik deşik edeceğiz. Gabar'da günde 35 bin varil petrol çıkartıyoruz. Bu şimdi 100 bin varile gelecek. Çıktığı andan itibaren Aile Kurumlarının kaynağı da buradan gelecek. Ülkemizin 21 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma adımlarını gerçekleştirebilmenin gerisinde tüm saldırı ve tuzaklara rağmen korumayı başardığımız güven ve istikrar iklimi var. (Kısa Dalga)

Ekonomi