Erdoğan: Enflasyonu düşürme kabiliyetine sahip ülkeyiz

Erdoğan: Enflasyonu  düşürme kabiliyetine sahip ülkeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyede çıkması bazılarını şaşırtıyor olabilir. Aynı enflasyonu onları aynı hızla şaşırtabilecek şekilde düşürme kabiliyetine sahip ülkeyiz. "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde yaptığı konuşmada "Tuzakları boşa çıkardık, ekonomi programımızı yeniden belirledik" dedi. "Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyede çıkması bazılarını şaşırtıyor olabilir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonu hızla düşürme kabiliyetine sahibiz" diye konuştu. Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

"Salgınla başlayıp savaşla genişleyen küresel ekonomik kriz karşısında sergilediğimiz dayanıklılıkla doğru bir yolda ilerlediğimizi ispatladık. Biz ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nereye varacağımızı biliyorduk.

"Bizi siyasi istikrarsızlığa, terör bataklığına sürükleme gibi niyetlerle kurgulanan senaryoların tek amacı Türkiye'yi demokrasi ve kalkınma rayından çıkartmaktı. Bu oyunların her birini ayrı ayrı bozduk. Son sahne ise ekonomik yıkım üzerine kurulmuştu. Görünür hiçbir sebep olmadığı halde ekonomisi mahvedilme tehdidiyle karşı karşıya kalan sanıyorum tek ülke biziz.

"Yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla büyüme modeli üzerinden Türkiye'de bir ekonomi modelini oluşturduk. Bu süreçte aldığımız yaralar da var. Döviz Kuru operasyonlarının yol açtığı sıkıntıları, alternatif yöntemlerle çözüme kavuşturduk.

Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyede çıkması bazılarını şaşırtıyor olabilir. Aynı enflasyonu onları aynı hızla şaşırtabilecek şekilde düşürme kabiliyetine sahip ülkeyiz. "

Ekonomi