Erdoğan enflasyonu 'teğet' geçti ev sahiplerine seslendi: İnsaf yahu! Vicdan...

Erdoğan enflasyonu 'teğet' geçti ev sahiplerine seslendi: İnsaf yahu! Vicdan...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine kirasının 2 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıktığını söyleyen bir vatandaşın anlattıkları üzerine ev sahiplerini seslendi. Konuşmasında enflasyon artışının normal olduğunu söyleyen Erdoğan, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide yaşanan enflasyon artışının ve hayat pahalılığının normal olduğunu öne sürdüğü konuşmasında, kiracılarına fahiş miktarda kira zammı yapan ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet etti.

Dün yanına gelen bir vatandaşın ev sahibini şikayet ettiği olayı anlatan Erdoğan, 2500 liralık ev kirasını bir anda 7500 liraya çıkaran mülk sahibine ilişkin, "Ama insaf yahu, 2 bin 500'den 7 bin 500'e. Bu ne vicdandır? Yakında piyasa gerçekleriyle uyumlu rakamlara geleceğine inanıyorum" dedi.

Tüm dünyada enflasyonun son 70 yılın zirvesini zorladığını iddia eden Erdoğan, hayat pahalılığının ve büyükşehirlerdeki fahiş fiyat artışlarının farkında olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

'Her şeyi devletten beklemek herhalde olacak bir şey değil'

"Ev sahiplerinin insaf dışı uygulamalarını bir kenara koyamayız. Dün bir vatandaşım bana onu söyledi. Dedi ki 'kiracıyım'. 'Ne ödüyorsun' dedim. 'Başkanım şu anda ev sahibi beni ciddi manada sıkıştırıyor, 2 bin 500 lira veriyordum, kiramı 7 bin 500 liraya çıkardı, ya verirsin ya evden çıkarsın' diyor. Şimdi insaf, 2 bin 500'den 7 bin 500'e evin kirasını çıkarmak.

Mecburen o ilçedeki belediye başkanımızı aradım, ricada bulundum. Dedim ki 'ya uygun bir kiralık yer bul veyahut da bizim TOKİ'nin evleri varsa oradan kendisine bir imkan sağla'. Bu vicdan. Her şeyi devletten beklemek herhalde olacak bir şey değil. El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız. Ben herhalde o ev sahibine, şu anda belki dinliyor eni 'sen de vicdan var mı' diye sormak durumundayım. Bu kadar konut yapıyoruz, çözüm geliştirmeye çalışıyoruz. Ama insaf yahu, 2 bin 500'den 7 bin 500'e. Bu ne vicdandır? Yakında piyasa gerçekleriyle uyumlu rakamlara geleceğine inanıyorum."

Gündem