Erdoğan 'Erken seçim yok' dedi ama ekledi: Her an maça çıkacak gibi hazırlanıyoruz

Erdoğan 'Erken seçim yok' dedi ama ekledi: Her an maça çıkacak gibi hazırlanıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da gençlerle buluştuğu bir programda seçimle ilgili açıklamalar yaptı. Erken seçim olmayacağını söyleyen Erdoğan, "2023 bu ülkede yeni bir kırılma olacak" ifadelerini kullandı.

Erken seçim tartışmaları devam ederken adaylığını resmen açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Van'da "gençlerle buluşma" programı yayınlandı.

"Biz her an maça çıkacakmış gibi hazırlığımızı yapıyoruz" diyen Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Bay Kemal Kasım ayında seçim yok" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"GENÇLERDE ÜYE SAYIMIZ 12 MİLYONA YAKLAŞTI"

"Gençlerde üye sayımız 12 milyona yaklaştı, kadın kollarında da 3 buçuk 4 milyon üye sayımız var. Diğer partilerin tamamını toplayın bizim üye sayımıza ulaşamazlar. AK Partili üye kardeşlerimize söylüyorum, her birini birer üye sayısı yapsanız 23 milyon oluyor.

"BAY KEMAL KASIM AYINDA SEÇİM YOK"

Bazıları merak ediyor Bay Kemal. Seçim tarihini açıkla diyor. Neyi açıklayacağım önümüzdeki sene haziran ayında seçim var. Erken seçim olmayacak. Bay Kemal Kasım ayında seçim yok. Kendini buna hazırla. Sen önce söyle aday mısın onu açıkla. Aday değilsen adayını açıkla. Şu an 6'lı masa ne yapacağını şaşırmış durumda. Biz yolumuza Bahçeli ile Cumhur İttifakı ile yürüyoruz.

"YEMEZLER MİÇOTAKİS YEMEZLER"

Artık bundan sonra Türkiye'nin aleyhinde herhangi bir açıklama yapmayacağız. Yeni bir şey söyleyeceğimiz yok. Biz adamın lafına inanırız. Adam olmayanın lafına değil. Seni ben Vahdettin Köşkü'nde ağırlayacağım. Yemekte mutabakata varacağız. Bundan sonra seninle ikimiz konuşalım. Tamam. Aradan 2-3 hafta geçti. ABD'ye gidiyorsun Senato'da konuşma yapıyorsun. F-16'lar aleyhinde. Yemezler Miçotakis yemezler. 5+4 üsler kuruldu. Ne kurarlarsa kurulsun. O üsler ne için yaptığınız diye sorduğumuzda "Ruslara karşı" diyorlar. Ya Rusya'ya karşı Ukrayna'ya ne yaptınız. Sözleri yalan dolan. Batı'ya güven olmaz. Bunlar AB üyeliğinde 1963'ten beri oyalıyorlar. Bunlarda dürüstlük yok. Dürüstlük bizim milletimizde var.

"KYK YURTLARIMIZ BOŞ BİZ ÖĞRENCİ ARIYORUZ"

Soru: 2 gün önce Cumhurbaşkanlığı adaylığınızı açıkladınız hayırlı olsun efendim. Şuan hiçbir rakibiniz yok. Peki Cumhurbaşkanım neden muhalefettekiler ‘ben adayım’ demiyor?

Cevap: Şimdi tabi ben de doğrusu bu aday noktasında hâlâ isim açıklamayışlarını niye sorusunu arkadaşlarımızla tartışıyoruz. Enterasan. Hepsi birbirine pas atıyor. Perde arkasında adaylık yarışı yapıyorlar. Tabi bizde bir laf var. ‘Elalemin derdi bizi mi gerdi’ diye. Bize ne, işimize bakıyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz. Bize düşen nedir biz her an maça çıkacak gibi hazırlığımızı yapacağız değil mi?

Soru: Hafta sonu üniversite sınavına gireceğim. Kiralarda ve özel yurtlarda artış var. KYK yurtları ile ilgili çalışmanız var mı?

Cevap: KYK yurtlarımız boş biz KYK yurtlarına öğrenci arıyoruz. Tüm üniversite sınavına girecek öğrencilerimize de başarılar diliyoruz.

“GÜZEL GÜNLER İÇİN TARİH VEREBİLİR MİSİNİZ?”

Soru: Ekonomi ile ilgili “Güzel günler göreceğiz” demiştiniz, güzel günler için tarih verebilir misiniz?

Cevap: Teşekkür ederim. Bu ekonomik istatistikler iner çıkar. Şu gerçeği görmemiz lazım. Tüm dünya bir ekonomik çıkmazın içinde. Bir tarafta Ukrayna Rusya savaşı var. Ciddi anlamda tarım ürünlerinin bu ülkelerden geldiğini biliyoruz. Bizim sıkıntımız yok. Stoklarımıza 5 milyon buğdayımız var. Bakan arkadaşlarım görüşmeler yaptılar. Bu işi farklı bir boyuta getirmek sadece kendimize değil üçüncü ülkelere de mal gönderme gibi bir çalışmanın içinde olacağız. Bu görüşmeler yapılıyor. Gelecek hafta Putin ve Zelenskiy ile görüşebiliriz. İçimizde maalesef çıkmış bir büyükelçi müsveddesi, terbiyesiz, adalarla ilgili ‘Bunlar Yunanistan’ın hakkıdır’ diyor. Bu adamlar büyükelçilik yaparsa bu ülkenin hali ne olur." (Kısa Dalga)

Politika