Erdoğan, eski ve yeni bakanlarla, dualarla eşliğinde toplu açılış yaptı

Erdoğan, eski ve yeni bakanlarla, dualarla eşliğinde toplu açılış yaptı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın dualarıyla DSİ'nin tesislerini açılışını yaptı. Erdoğan yanına eski ve yeni bakanlarını aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "DSİ Tarafından Tamamlanan 369 Adet Tesisin Toplu Açılış Töreni"nde konuştu.

Konuşmasında TÜİK’in açıkladığı enflasyon ve işsizlik rakamlarındaki düşüş ile övünen Erdoğan, “TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayına ilişkin işgücü istatistikleri doğru yolda olduğumuzun işaretidir. Enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Aldığımız tedbirlerin pozitif etkileri piyasada daha fazla görülüyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın satırbaşları şöyle:

Bugün artık geleneksel hale getirdiğimiz DSİ tarafından gerçekleştirilen yatırımların toplu açılış vesilesiyle bir aradayız. Tek seferde toplam yatırım bedeli 53 milyar lirayı bulan hizmetlerin açılışını yapıyoruz. Temelden yüksekliği 35 metre olan Mersin Pamukluk Barajı, Mersin’in uzun vadeli su ihtiyacını karşılamanın yanında arazileri suyla buluşturacak. 1 milyar 100 milyon lira yatırım sağlayacak. Antalya Kapıçay Barajı, hem yıllık 5 milyon KW saat elektrik üretecek. Bu tesisin ekonomiye katlıyı 350 milyon lirayı buluyor.

Toplam 1, 1 milyar metreküp su toplanacak. Ülkemiz genelinde 620 bin dekar araziyi suyla buluşturacak. Türk ekonomisine yıllık bazda 5 milyar lira katkı sağlayacak. Biz meydanlarda verdiği sözleri göreve gelince unutanlardan değiliz. Biz seçim dönemi esip, gürleyip sonra sesi soluğu çıkmayanlardan da değiliz. Eserleriyle projeleriyle konuşan bir hükümetiz.

Daha fazla konfor arayışı, daha çok tüketim hırsı çevremizde onarılmaz yaralar açmıştır. Tüm insanlık olarak suyu, toprağı, havayı, yeşili bir emanet değil de mülkü gibi gören anlayışın zarının bedelini ödüyoruz.

SıfırAtık projemizle plastik atıklar sorunlarına kalıcı çözümler bulmaya çalışıyoruz. 2053 yılı itibarıyla net sıfır emisyon hedefine ulaşıncaya kadar çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz. (Kısa Dalga)

Gündem