Erdoğan: Fırsatçılar Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir

Erdoğan: Fırsatçılar Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlandırmalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceklerini söyledi.

Kabine toplantısı 2022 yılında son kez toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe’de düzenlenen toplantı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"EYT'yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız"

-Ülkemizin zenginliğini, çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. EYT'yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız.

-İnşallah yılbaşından itibaren hızla aşağıya inecek enflasyonun, yılsonunda yüzde 30'un altına gerileyeceğini tahmin ediyoruz.

-Girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlandırmalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz.

"Fırsatçılar Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir"

-Fırsatçılar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir.

-Pilot uygulama olarak başlattığımız aile diş hekimliğini ülke geneline yayacağız.

"Karadeniz'de doğalgaz rezervi keşfettik"

- Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3023 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti. Karadeniz’deki doğal gaz rezervimiz, yeniden değerleme çalışmaları ve Fatih Sondaj Gemimizin Çaycuma-1’deki 58 milyar metreküplük yeni keşfiyle 170 milyar metreküp artarak toplam 710 milyar metreküpe ulaştı.

-Enerjide dışa bağımlılığımızın azalması için yerli kaynaklarımızın daha fazla kullanımı temel hedeflerimizden biri olarak belirledik. Petrol ve doğalgaz aramalarına başladığımızda nice ambargoya şantaja maruz kaldık ama mücadeleden asla vazgeçmedik. Yerli doğalgazımızı 2023'de milletimizin hizmetine sunmak için şuan gece gündüz çalışıyoruz.

-Terörü kaynağında kurutma stratejimizi tüm güney sınırlarımız boyunca kararlılıkla uygulamayı sürdüreceğiz. Özellikle Suriye'de 30 km derinlikteki güvenlik hattımızdaki boşlukları kapatacak, yeni adımlar atacağız. Bu kapsamda terör örgütünün silahlı kapasitesi yanında güç ve destek aldığı tüm alt yapısını imha edecek yeni bir mücadele safhasına geçeceğiz. Kritik öneme sahip savunma sanayii projelerimizde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini temin edeceğiz.

Gübrede yüzde 5 indirim

-Kimyevi gübrede yüzde 13, karma yemde de yüzde 5'e varan indirim yapacağız. Fiyatlar nisan sonuna kadar sabit kalacak. Tarım Kredinin toplam 2 bin 170 hizmet noktasında 600 çeşit ürün (temel ihtiyaç maddeleri) en ucuz fiyatla satışa sunulacak.

Politika