Erdoğan, G20 Zirvesi için Roma'da, Biden'le görüşme net değil

Erdoğan, G20 Zirvesi için Roma'da, Biden'le görüşme net değil
G20 Liderler Zirvesi, Roma'da başladı. Erdoğan-Biden görüşmesine ilişin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, detayların 'netleşeceğini' söyledi.

 İtalya’nın başkenti Roma’da bugün başlayan G20 Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer liderler resmi törenle İtalya Başbakanı Mario Draghi tarafından karşılandı.

İtalya’nın başkenti Roma’da bugün başlayan G20 Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aile fotoğrafı çekimine katıldı. Erdoğan daha sonra G20 Liderler Zirvesi’nin “Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık” temalı 1’inci oturumuna katıldı.





Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden'la yapacağı belirtilen görüşme hakkındaki soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Erdoğan-Biden görüşmesi Roma'da da olabilir, netleşecek" dedi. Kalın, "Erdoğan-Biden görüşmesi ne zaman?" sorusunu, "1-2 gün içinde daha buradayız. Burada görüşme olacak. Görüşme burada olabilir, Birleşik Krallık’ta olabilir. Netleşmek üzere o da. Önemli bir görüşme tabii ki. Küresel birçok konu var" sözleriyle yanıtladı. 

'İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK'

Kalın, şu ifadeleri kullandı: "G-20 gündemi ağırlıklı olarak ekonomi oluyor ama siyasi gündem de ele alınıyor. Terörle mücadele, göç gibi konular da gündeme gelecektir. Cumhurbaşkanımızın bir dizi ikili görüşmeleri olacak. Hollanda Başbakanı’ndan AB başkanına, İtalyan başbakanından diğerlerine, muhtemelen Fransa lideri ve diğerleri…"







Zirve kapsamında resmi karşılama töreninde ve G20 aile fotoğrafında yer alacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık" ve "Daha İyi Toparlanma için KOBİ'lerin ve Kadınların Sahip Olduğu İşletmelerin Desteklenmesi" temalı oturumlar ile çalışma yemeğine katılacak.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle ikili görüşmeler yapacak, İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek kültürel etkinliğe iştirak edecek ve İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın heyet başkanları onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Gündem