Erdoğan: Gayemiz hayat tarzı dayatması asla değildir

Erdoğan: Gayemiz hayat tarzı dayatması asla değildir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, köy yaşam merkezleri açılışında "Burada gaye tek parti döneminde yapıldığı gibi milletimizin inancına, kültürüne, değerlerine aykırı hayat tarzı dayatması asla değildir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen '2 Bin Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın konuşmasında bazı satır başları şöyle:

"-Türkiye'yi 4 ana sütun üzerinde inşa etme sözünü vermiş, ilk sıraya da eğitimi almıştık ardına sağlığı koymuştuk ardından adalet ve emniyet demiştik. Bu 4 sütunun da tamamını gerçekleştirdik" dedi.

-"Hazırladığımız tüm bütçelerde en büyük payı; geldiğimizde savunmadaydı ama sonra birinci sıraya eğitim öğretimi yerleştirdik. Eğitim bütçemizi yıllık 7,5 milyar liradan aldık, geçtiğimiz sene itibarıyla 304 milyar liraya çıkardık. Bu laf ola beri gele yok. İcraat, icraat, icraat.

-"Ders kitaplarından yardımcı kaynaklara, öğrencilerimizin tüm temel ihtiyaçlarını gidererek eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirdik. Öğrencileri formatlayan ideolojik eğitim müfredatı yerine evlatlarımızın yeteneklerini keşfetmeyi amaçlayan özgürlükçü bir modeli hakim kıldık. Birileri buram buram faşizm kokan sebeplerle kız çocuklarımızın okula gitmesine mani olurken biz tüm kademelerde bu engelleri kaldırdık. Okul öncesi eğitime yönelik yatırımlarımızla 5 yaş okullaşma oranı yüzde 11'den yüzde 97'ye çıktı. Bizden önce yüzde 39 olan ortaöğretimdeki kız çocuklarımızın okullaşma oranı ise yüzde 90'ları buldu. Nereden nereye. Örgün eğitim çalışmalarımızla çocuk ve gençlerimize ulaşırken yaygın eğitim faaliyetleriyle de 85 milyona eğitimin kapılarını açıyoruz.

- Mart ayından bugüne 400 bini aşkın vatandaşımızın "Aile Okulu Projesi'ne katılması milletimizin de meseleyi sahiplendiğini gösteriyor. İnşallah bundan sonra da gerek mevzuat düzenlemeleriyle gerek bu tür projeler vasıtasıyla aile müessesini korumayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

-Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz, köy yaşam merkezlerimiz işte bu çalışmalarımızın, geçmişle geleceği mezcetme irademizin bir ürünüdür. Burada gaye tek parti döneminde yapıldığı gibi milletimizin inancına, kültürüne, değerlerine aykırı hayat tarzı dayatması asla değildir. Büyüklerimizden dinlediğimiz, insanımızın yüreğine adeta bir hançer gibi saplanan o utanç sahnelerinin tekrar yaşatılmasına izin vermeyiz. Köy kültürünü aşağılayan, köylüyü zulüm ve zorbalıkla tedip etmeyi amaçlayan eski örnekler artık bir acı hatıradan ibarettir." (DHA)

Politika