Erdoğan, gazetecinin Kavala ve Demirtaş’ın tutukluğuna ilişkin sorusuna kızdı: Bu sizi niye ilgilendiriyor?

Erdoğan, gazetecinin Kavala ve Demirtaş’ın tutukluğuna ilişkin sorusuna kızdı: Bu sizi niye ilgilendiriyor?
ABD'de Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluğuna dair soruya sinirlenen Tayyip Erdoğan, "Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor?" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için New York’ta bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, PBS kanalına röportaj verdi.

Erdoğan, gazeteci Amna Nawaz’ın tutuklu siyasetçi ve gazetecilere dair sorusuna kızdı.

Nawaz iş insanı Osman Kavala ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gibi üst düzey tutuklamalar bulunduğuna işaret ederek, “Bu kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz? Söz konusu kişilerden tehdit algılıyor musunuz?” diye sordu.

Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi (Kavala) protestoların finansörüydü.”

Davalarla ilgili soru üzerine “Ben onlarla uğraşacak değilim. Kararları yargı veriyor” ifadesini kullanan Erdoğan, Selahattin Demirtaş için “Terörist, 200’den fazla kişinin ölümüne yol açtı. Bu nedenle yargı bir karar verdi” deyince gazeteci Nawaz araya girerek yeni bir soru sormak istedi. Ancak, bu duruma sinirlenen Erdoğan, “Sözümü kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın. Amerikan yargısı yargı da Türkiye’nin yargısı yargı değil mi? Türkiye’nin yargısına da saygı duymaya mecbursunuz” dedi.

Gazetecileri hedef aldı

Erdoğan, tutuklu gazetecilere dair soruyu ise, “Eğer teröre destek verdiyseler, onlar terörü destekliyorlarsa, dünyanın neresinde özgürce yaşayabilir veya dolaşabilirler? Bu insanlar terörü destekliyor ve bu kişiler hakkında yargı kararını veriyor” şeklinde yanıtladı.

Erdoğan: Selo cezaevinden çıkmayacak

Erdoğan’nın ABD’deki “yargı karar verir” sözleri geçmiş dönem açıklamalarını hatırlattı. Erdoğan, bu yılın başlarında, Selahattin Demirtaş’la ilgili, “Ben iktidarda olduğum sürece Selo cezaevinden çıkmayacak” ifadeleri kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Politika