Erdoğan, gençlere 'Altılı Masa'yı şikayet etti: Onca toplantı yaptılar, ortada vizyon, proje namına hiçbir şey yok

Erdoğan, gençlere 'Altılı Masa'yı şikayet etti: Onca toplantı yaptılar, ortada vizyon, proje namına hiçbir şey yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı Masa için "Onca toplantı yaptılar, ortaya vizyon, proje namına hiçbir şey koyamadılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muğla Gençlik Buluşması'nda konuştu.

Kamuoyunda ‘Altılı Masa’ olarak bilinen muhalefetteki altı partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem amacıyla bir araya geldiği siyasi yapı için "Masacıların nasıl bir Türkiye vaat ettiğini, nasıl bir cumhurbaşkanı hayal ettiğini sizler de görüyorsunuz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne diyorlar? Hepsi başbakan yardımcısı olacakmış, birer tane de bakanlık alacaklarmış. Ya böyle memleket mi idare edilir? Bu cehalet. Bu ülke nasıl yönetilir haberleri yok" ifadelerini kullandı.

"20 yıl bu ülkeyi yönettik; ve nereden aldık, nereye getirdik"

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İşte biz 20 yıl bu ülkeyi yönettik. Ve nereden aldık, nereye getirdik, her şey ortada. Şu anda daha ortada bir şey yok. Kavga gürültü aldı başını gidiyor. Bunların anayasadan da haberleri yok. Bir defa anayasayı nasıl değiştireceksin? Ondan da haberleri yok. Ne diyor? 'Hemen seçime gideriz' diyor. Allah Allah. Seçime gitmenin de şartları var. Daha seçim mi kazandın, cumhurbaşkanını mı seçtin? Neye göre şu anda kalkıyorsun da seçime gidiyorsun. Onca toplantı yaptılar, ortaya vizyon, proje namına hiçbir şey koyamadılar. Ajans mahsulü üçüncü sınıf sokak tiyatroları dışında gençlerimizin dikkatini çekecek hiçbir adım atamadılar. Ama bu arada, yurt dışından çok çok önemli adamları, işte George'lar, filan, falan onlar geliyor. Yok bilmem işte Merkel'in danışmanıymış, yok şunun danışmanıymış. Bu millete yerli ve milli yöneticiler lazım." (Kısa Dalga)

Politika