Erdoğan 'Hamas terör örgütü değil' dedi, Akşener yorumladı: Sonuçlarını göreceğiz

Erdoğan 'Hamas terör örgütü değil' dedi, Akşener yorumladı: Sonuçlarını göreceğiz
Erdoğan'ın 'Hamas terör örgütü değildir' açıklamasına dair konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Bunu yönetilebilir bulmadığımı ifade etmek isterim" dedi.

İsrail ve Filistin arasındaki yaşanan çatışmalara dair dün parti grup toplantısında konuşan Erdoğan “Ey İsrail, sen bir terör örgütü olarak görebilirsin çünkü bu batının sana borcu çok. Ama Türkiye’nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" dedi. Erdoğan'ın bu açıklamasını değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sonuçlarını göreceğiz. Bana göre Hamas'ın yaptığı eylemin de yanlış olduğunu söylemeliyiz" dedi.

'Taraf haline gelindi'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı'na yaptığı ziyarette gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Akşener, Erdoğan'ın Hamas açıklamasına kadar kadar iktidarın İsrail-Filistin çatışmasında 'devlet adına' durduğu yerin doğru olduğunu ancak bu açıklamayla taraf haline geldiğini söyledi.

'Bunu yönetilebilir bulmuyorum'

Akşener, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Bunu yönetilebilir bulmadığımı ifade etmek isterim. Rahip Brunson'da, Kaşıkçı davasında, Meclis'e gelen İsveç işinde olduğu gibi buradan hızlı bir dönüş yaşanırsa Türkiye rezil olur. Zig-zag yapılmaması gerekiyor. Çok doğru bir sistemdeydi ama AK Parti'nin iç bünyesinde sert bir seçmen duruşu varsa Erdoğan bunu yaptı. Sonuçlarını göreceğiz. Bana göre Hamas'ın yaptığı eylemin de yanlış olduğunu söylemeliyiz."

(Kısa Dalga)

Politika