Erdoğan: “Hamdolsun üyesi sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı”

Erdoğan: “Hamdolsun üyesi sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı”
“Kar yağışının tüm mikropları temizlediği bir anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum” diyen Erdoğan, partililere “2023’e hazır mıyız?” diye sordu.






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hamdolsun üye kayıt sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı. Dünyada böyle bir siyasi parti yok. Bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir Merkez Karar Yönetim Kurulu değil 75 kişilik bir Merkez Karar Yönetim Kuruluyla yola devam edeceğiz” dedi.

AKP’nin 7. Olağan Büyük Kongresi için Ankara Spor Salonu’na girişinde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

 "Sizleri böyle anlamlı bir buluşmada, kar yağışının tüm mikropları temizlediği bir anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Kurulduğumuzdan bu yana üye kayıt sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı. Bırakın Türkiye'yi dünyada böyle bir siyasi parti yok. Hamdolsun 1 milyonu aşkın genç üyesiyle, yaklaşık 5 milyonu aşkın kadın üyesiyle bunun dışında da ana kademe üyesiyle dünyada bir başkası yok. Türkiye'de zaten yok. Önünüzde 2023 var. Hazır mıyız 2023'e? Bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik değil 75 kişilik MKYK ile yola devam edeceğiz. 'Yedek' diye bir ifade var 35 kişi. Onlar yedek olarak kalmayacak, onlar da aynen asıl üyeler gibi çalışacaklar. İnşallah yakın zamanda koronavirüs belasından kurtulduktan sonra Diyarbakır'a gideceğiz. Gözü yaşlı analarımızı bizzat yerinde ziyaret edeceğiz" dedi.

Erdoğan konuşmasının ardından salona geçti.

 Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen büyük kongre öncesi, yurdun birçok noktasından partililer Başkent'e geldi. Kongrenin yapılacağı salon çevresinde polis önlem aldı. Salonun çevresi bariyerlerle araç trafiğine kapatılırken, kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Oluşturulan noktalardan x-ray cihazı ve üst aramasının ardından salona alınan partililer kendileri için ayrılan bölümlere oturdu.

(DHA)






Gündem