Erdoğan: "Her bir şehidimizin, her bir gazimizin, hatta her bir teröristin bir can olduğunu unutmuyoruz"

Erdoğan: "Her bir şehidimizin, her bir gazimizin, hatta her bir teröristin bir can olduğunu unutmuyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015'den bu yana devam eden çatışmalarla ilgili rakamlar verirken "Burada rakam olarak ifade ettiğimiz her bir şehidimizin her bir gazimizin hatta her bir teröristin nihayetinde bir can olduğunu asla unutmuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada 2015'den bu yana süren çatışmalarla ilgili rakamlar verirken "Burada rakam olarak ifade ettiğimiz her bir şehidimizin her bir gazimizin hatta her bir teröristin nihayetinde bir can olduğunu asla unutmuyoruz" dedi.

Erdoğan Türkiye üzerinde hesabı olan çevrelerin, 2013 yılından itibaren pek çok araçla birlikte PKK’yı da yeniden harekete geçirdiklerini ileri sürerek şunları söyledi:

"Bu dönemde terör meselesini suhuletle çözüme kavuşturmak için, tüm riskleri göze alarak çeşitli adımlar attık. Hiçbir insanımızın kanı dökülmesin, analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın diye her türlü gayreti samimiyetle gösterdik. Buna rağmen ülkemizin bütünlüğüne göz diken çevrelerle birlikte hareket eden terör örgütü yeniden eylemlere başladı.

Ülkemizin Temmuz 2015 yılından bugüne kadar sınırları içinde ve dışında yürüttüğü operasyonlarda verdiği şehit 401 asker, 403’ü jandarma, 116’sı güvenlik koruyucusu olmak üzere toplam 1259’dur. Yine bu dönemde terör örgütlerinin saldırılarında 770 vatandaşımız hayatını kaybederken 5 binin üzerinde vatandaşımız da yaralanmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında toplamda 12 binin üzerinde terörist imha edilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 17 bin 750’yi bulmuştur. 

"Nihayetinde bir can olduğunu unutmuyoruz"

Elbette tek bir şehidimizin tırnağını bile bu teröristlerin topuna değişmeyiz. Ama milletimizin her biri ferdinin ülkesinin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda karşısında ister terörist olsun ister darbeci olsun gözünü kırpmadan şehadete yürüyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Aziz milletim, burada rakam olarak ifade ettiğimiz her bir şehidimizin, her bir gazimizin, hatta her bir teröristin nihayetinde bir can olduğunu asla unutmuyoruz. 

Biz ne Batılılar gibi insanı metalaştıran ne PKK ve DEAŞ gibi sapkın örgütler gibi körü körüne  ölümü yücelten ne de FETÖ'cüler gibi  iradesini tek kişiye teslim eden bir anlayışa sahip değiliz. Medeniyetimizin temelinde insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi vardır.

Biz, inancımız ve değerlerimiz yolunda mücadele ederken şehitlik ve gazilikle müşerref olmayı en üstün vasıf olarak kabul ederiz. Bizim elimizde tek bir masumun kanı yoktur. Olmamıştır. Olmayacaktır."

Gündem