Erdoğan hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım demişti: Tunç Soyer'e 'Vahdettin' incelemesi iddiası

Erdoğan hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım demişti: Tunç Soyer'e 'Vahdettin' incelemesi iddiası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül'de yaptığı konuşma nedeniyle hakkında inceleme başlatıldığı öne sürüldü.

Gazeteci Ali Çağatay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül’de yaptığı açıklamalar nedeniyle inceleme başlatıldığını iddia etti.

Çağatay, Twitter’dan “Savcılık, Soyer’in Vahdettin’e ilişkin sözlerini kamu görevlisi sıfatıyla yapıp yapmadığını inceliyor; kamu görevlisi sıfatıyla yaptığı kanaatine varırsa, İçişleri’nden soruşturma izni isteyecek. Vatandaş sıfatıyla yaptığı kanaatine varırsa izne gerek yok” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: HUKUK ÇERÇEVESİNDE GEREĞİNİ YAPMAMIZ LAZIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarında "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. Yine o sabah, tam da bu bulunduğumuz yerden, Kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi. O ses, sadece bir kurşunun sesi değil, İzmir’den tüm Anadolu’ya yayılacak bir direnişin müjdecisiydi” demişti.

Soyer, yaptığı konuşmadan dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar ve AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından hedef alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Soyer için "Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Politika