Erdoğan ile Bahçeli görüşmesinin ana gündemi yerel seçim: Adaylar da konuşuldu

Erdoğan ile Bahçeli görüşmesinin ana gündemi yerel seçim: Adaylar da konuşuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin, dünkü görüşmelerinde özellikle büyükşehirlerde gösterilecek adaylar konusunda fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayında basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Hürriyet'in haberine göre Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için gittiği ABD’deki gerçekleştirdiği temaslar ve Nahçıvan ziyaretiyle ilgili Bahçeli ile istişarelerde bulunduğu belirtildi.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde, 1 Ekim’de Meclis’in açılmasıyla beraber İsveç’in NATO üyeliği konusunda atılacak adımlar da gündeme geldi.

Gündem yerel seçim

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin bir diğer ana gündem maddesi yerel seçimler oldu.

Bu kapsamda, AKP ve MHP’den oluşan heyet bir süredir ittifak yapılması planlanan büyükşehirler üzerinde çalışıyordu. Çalışmaların son durumunun değerlendirildiği görüşmede, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde nasıl adayların çıkarılması gerektiği konusunda liderler fikir alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ve sivil bir anayasa konusunda, “Meclis grubumuz, ‘sivil anayasayı beraber yapalım’ davetimizi iletecek” demişti. Bu doğrultuda liderlerin, Cumhur İttifakı'nın Meclis’in yeni döneminde sivil anayasayı yapma konusunda kararlı olduklarını görüşmede bir kez daha vurguladıkları belirtildi. Yeni dönemde Meclis gündemine gelecek kanun tekliflerini de masaya yatıran Erdoğan ve Bahçeli ayrıca, ekonomik gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. (Kısa Dalga)

Politika