Erdoğan 'İsrail’i savaş suçlusu ilan edeceğiz' dedi, Netenyahu'dan açıklama geldi: 'İkiyüzlülük'

Erdoğan 'İsrail’i savaş suçlusu ilan edeceğiz' dedi, Netenyahu'dan açıklama geldi: 'İkiyüzlülük'
Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Erdoğan, İsrail'in savaş suçlusu ilan edeceklerini duyurdu ve "Bunun bedelini eninde sonunda ağır ödeyeceksiniz" dedi. Kara harekatı hakkında açıklama yapan Netenyahu ise Erdoğan'ın ismini vermeden "Bizi savaş suçları işlemekle itham etmeyin, bu ikiyüzlülüktür" açıklamasını yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda AKP İstanbul İl Örgütü’nün organizasyonuyla düzenlenen “Büyük Filistin Mitingi”ne katıldı. Burada açıklama yapan Erdoğan, "Batı dünyası Gazze’deki çocuk, kadın, masum katliamını meşrulaştırmak için siyasetçisinden medyasına seferber oldu, İsrail açıkça savaş suçu işliyor. Gazze’deki katliamın en büyük sorumlusu işte bu Batı’dır" dedi.

Gazze'ye takviye birlik

Tel Aviv'de konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise İsrail'in "çok net hedefleri" olduğunu belirtti ve İsrail Kara Kuvvetleri'nin, Hamas'ı dağıtmak ve rehineleri geri getirmek için Gazze'ye takviye birlik gönderdiğini açıkladı.

'Biz dünyanın en ahlaklı ordusuyuz'

Ayrıca Netanyahu açıklamasında Erdoğan'a atıfta bulunmadan, "Bizi savaş suçları işlemekle itham etmeyin. Eğer askerlerimizi savaş suçları işlemekle itham edebileceğinizi sanıyorsanız, bu ikiyüzlülüktür. Biz dünyanın en ahlaklı ordusuyuz" ifadelerini kullandı.

(Kısa Dalga)

Gündem