Erdoğan'dan sitem: Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık, şimdi 650 bin kişi var

Erdoğan'dan sitem: Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık, şimdi 650 bin kişi var
Erdoğan, AKP'nin İstanbul mitinginde yaptığı konuşmada, İstanbul'daki mevcut metroların tamamının kendilerine ait olduğunu iddia etti. Erdoğan'ın konuşmasında emeklilere seyyanen zam müjdesi vereceği yönündeki iddialar da boşa çıktı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere 1 hafta kala, AKP tarafından Atatürk Havalimanında düzenlenen "Yeniden Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile 39 ilçe belediye başkan adayları da mitingde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanına helikopter ile geldi. Erdoğan havadan miting alanını inceledikten sonra iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanındaki vatandaşlara konuşma yaptı.

"Çok çalışacağız"

"İstanbul'un fethi için 8 asır boyunca milletlerin Fatihlerin, kumandanların rüyasına giren şehir. Ama bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor. Buna var mıyız? Ana kademe var mıyız? Hanım kardeşlerim var mıyız? Öyleyse bir hafta, durmayacağız gece gündüz demeden, çok çalışacağız.

Anadolu'da gittiğim her yerde söylüyorum. İstanbul'daki hemşehrilerimizi lütfen arayın. Telefonlarınız dinmesin. Arayın ve inşallah 1 Nisan'da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun.

"31 Mart'ı milli irade bayramı haline getireceğiz"

İstanbul'un kadirşinaslığının örneği olan bu desteğinden memnun kaldık. Ama gönlümüz aramızdaki muhabbetin seyrine uygun şekilde daha yüksek oranlardan yana. İnşallah 31 Mart'ta İstanbul'u muradına kavuşturarak bu hedefimize de ulaşacağız. Ne yapacağız? Sağlam aday sağlam adam Murat Kurum'la, İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız. Tabii bunun için bir hafta çok çalışacağız.

İnşallah sizlerle birlikte ramazanın bayramı gelmeden 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getireceğiz. Büyükşehir ile ilçeleriyle İstanbul'un belediyecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin kapılarını beraberce açacağız. İstanbul'un 5 yıllık fethet devrilen son vererek şehrimizde eser ve hizmet siyasetini inşallah tekrar başlatacağız. 31 Mart seçimlerinin aziz İstanbul'la birlikte tüm vilayetlerimiz, tüm vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim hepinizden razı olsun diyorum" diye konuştu.

"Ekrem denilen arkadaş ne yaptı?"

"Bir haftayı çok iyi geçirmemiz lazım. Durmak, yok, yola devam. Sevgili İstanbullular, bu kardeşinizi İstanbul'a belediye başkanı yaptığınız zaman İstanbul'un hali neydi? Çöp, çukur, çamur. CHP de mi? Bu. Peki bu Ekrem denilen arkadaş burada göreve başladıktan sonra ne değişti? Yine çöp çukur yarı zavallı mesai bunu yaptı. Şimdi de bakıyorsunuz israftan bahsediyor. Ya israf sende. Sen her şeyi israf olarak zaten yaptın. Ve akıllı belediyecilik diyor nerede akıllı belediyecilik? Akılsız belediyecilik şu İstanbul'da neler çekmedik yahu?

Şu Haliç neydi rezillik. Orayı bütün o çamur deryasından bu kardeşimiz ekibiyle kurtardı. Ve oradan 9.5 kilometre Alibeyköy'deki taş ocağına o çamurun o pisliği biz aktardık. Ve şimdi orada oyun parkları var. Buraya ancak hizmet ederek layık olmaya çalışılır. Şimdi Haliç'te balık tutuluyor, Haliç'te yüzülüyor. Bu durup dururken olmadı. Kardeşinizle oldu.

Oradan beni başbakanlığa gönderdiniz. Oradan Cumhurbaşkanlığına gönderdiniz. Ve bu kardeşiniz de sizlere hakim olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Kendini İstanbul'un sahibi zanneden ne bu şehri ne bu şehrin insanlarını hiç anlamamış olanlarla bir yere varılmaz.

Ya sıkılmadan utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul'daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize. Bunları biz yaptık. Bizden sonra gelen arkadaşlarımızla aynı heyecanla eser ve hizmet siyasetini sürdürdü.

“Engelleme diye bir şey yok”

Eser ve hizmet namına ortada elle tutulur hiçbir eser yok. Üzerinde emekleri olmayan işleri sahiplenme cinliklerini bir kenara bırakırsak geriye koskoca kayıp beş yıl kalıyor. Eskilerin deyimiyle ıslığı dağı tutuk güttüğü bir keçi olanların elinde İstanbul adeta eziyet çekti.

Gerçi İstanbul’a bir şey yapmak için önce kafanızın, kalbinizin tamamını bu şehre vermeniz gerekiyor. Yarısı kayakta, yarısı tatilde, yarısı seçim kampanyalarında genel başkanını devirmek için geçen bir dönemden geriye elbette bir şey kalmaz. İstanbul’un temel sorunu imkan ve kaynak kıtlığı değil vizyon ve beceri eksikliğidir.

Kabahatlerini örtmek için engelleniyoruz yalanına sarılıyor. Bunların hepsi belgelidir. Engellenme diye bir şey yok. Tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul fazlasını almıştır. Şehri İstanbul’u kirlettiler.

"Biz hatasını asla inkâr etmeyen bir ekibiz"

"Bir tarafta yaklaşan deprem tehlikesini umursamayanlar var diğer tarafta İstanbul’u depreme hazırlamak için projesi hazır olanlar var. Bir tarafta şehrin trafiğini rahatlatmak için kılını kıpırdatmayanlar var, diğer taraftan tüm ulaşım projelerini seferber edenler var.

İstanbul’un Türkiye Yüzyılı Yürüyüşü’nü inşallah 31 Mart’ta başlatacağız. Ülkemizin neresinden gelirse gelsin geleceğini bu şehre kuran her bir ferdiyle İstanbul’a sahip çıkmaya var mısınız? Sandığı namusumuz gibi korumaya söz veriyor musunuz? Bugüne kadar ne İstanbul bize, biz İstanbul’a mahcup olduk. Biz eksiğini ve hatasını asla inkâr etmeyen bir ekibiz. Sizden gelen geri dönüşlere göre kendimizi ve ufkumuzu sürekli genişletiyoruz. Bizden daha fazla vizyon sahibi bir kadro göremezsiniz.

"Onların hayat tarzıyla ilgilenmedik”

Onlar ne derse desin biz asla istismar siyaseti yapmadık kimlik siyaseti gütmedik kimsenin hayat tarzıyla ilgilenmedik. Sandıkta hangi partiye oy verdiğine bakmadık bunun çetelesini tutmadık, ayrımcılığın her çeşidini elimizin tersiyle ittik.

Kamu kurumlarının kapılarını Türkiye’ye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese açık tuttuk. Siyasi rekabetin siyasi husumete dönüştürülerek insanlarımızın arasında bir fitne unsuru haline getirilmesin müsaade etmedik. Hele hele kazanma değil sadece kaybettirme şantajıyla siyaset yapma fırsatçılığına hiç dönüp bakmadık.

Biz 1994’te bu şehrin emnetini devralırken neredeyse 2002’de Türkiye’yi yönetme sorumluluğunu üstlenirken hangi gaye ile hareket ediyorsak bugün de aynı prensiplere bağlıyız. Tüm renkleriyle tüm farklılıklarıyla Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışla 85 milyon aşkla hizmet ediyoruz.

"Biz bu meydanda 1,5 milyona alışmıştık…”

Şu anda diğer genel başkanlar evlerinde ofislerinde yatarken ben 25 vilayete gittim. Çalışacağız. Koşacağız. İstanbul olunca konu bu yatırım listesi öylesine uzun öylesine ışıltılı ki tek tek anlatmaya kalksak vakit yetmez.

Şu an karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık bugün ise 650 bin kişi. Ama durmuyoruz.

"Metro için yeni bir çivi dahi çakmadılar”

"Metro için yeni bir çivi dahi çakmayanlar, inşaat safhasında devraldıkları hatların çoğunu da hala bitiremediler. Sancaktepe’de metro olarak açılan yere o devasa kuyu halindeki yeri bunlar gitti doldurdular. Biz ise İstanbul’a hizmet etmeye devam ettik.

Büyükşehir’in sorumluluğundaki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi metrosunu da yapmadılar, onu da devralıp biz yaptık ve hizmete açtık. Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik metrosunu 2022’de hizmete sunduk. İstanbul Havalimanı Gayrettepe metrosunun Kağıthane kesimini 2023’te Gayrettepe kesimini 2024’te tamamladık. Bahçelievler, kirazlı metro hattını 2024’te bitirdik. Sirkeci Kazlıçeşme dönüşüm projesini 2024’te hizmete aldık. Allah’ın izniyle seçimlerden sonra büyükşehir sorumluluğundaki metro projelerini cumhurbaşkanınız olarak şahsım, kabine, Murat kardeşim ve ekibi, bu projeleri hep beraber hızlandıracağız.” (Kısa Dalga)

Politika