Erdoğan - Karamollaoğlu görüşmesinde "mesafeli koltuk" gündem oldu

Erdoğan - Karamollaoğlu görüşmesinde "mesafeli koltuk" gündem oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun görüşmesinde mesafeli koltuk gündem oldu. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, "Bu görüşmenin protokol kriziyle kamuoyunda konuşuluyor olması herhalde sayın Cumhurbaşkanı'nı da tekrar oturup düşünmeye ve daha dikkatli davranmaya itecektir diye düşünüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu dün Beştepe'de kabul etti. 2 saat süren görüşmenin öncesinde ikili kameralara poz verdi. Fotoğraf çekiminden sonra Erdoğan'ın Karamollaoğlu'na oturması için uzakta bulunan 3'lü koltuğu işaret etti.  Bu görüntülerin ardından Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya yaptı. Tele 1'in haberine göre Kaya, koltuk krizine ilişkin "Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" diyerek devlet protokollerinde örf ve adetlerin olduğuna dikkat çekti. Bülent Kaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Uzun yıllardan bu yana devam eden bir kültürümüz var. Uygun olup olmadığını kamuoyu takdir edecektir. Biz bunları problem yapmadık. Ama bu görüşmenin protokol kriziyle kamuoyunda konuşuluyor olması herhalde sayın Cumhurbaşkanı'nı da tekrar oturup düşünmeye ve daha dikkatli davranmaya itecektir diye düşünüyoruz." dedi.

 "SİZE EŞİT BAKMIYORUM ANLAMINA GELİR"

HalkTV'de İpek Özbey'in sunduğu Kadraj programına katılan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da şu yorumu yaptı:

 "Biliyorsunuz siyaset diplomasisinde, bu önemlidir. Yani şöyledir, "eş değer değiliz" anlamına gelir. Eğer eş değeriniz gelmiyorsa ve oraya oturtmaya niyetiniz yoksa, yine siyaset diplomasisinde o koltuğu oraya koymazsınız. O koltuğu oraya koyup, diğer koltuğu gösterirseniz, o zaman ona siyaseten "size eşit bakmıyorum" anlamına gelir."

Gündem