Erdoğan, karne töreninde öğrencileri Diyanet'e yönlendirdi: Sizlere yönelik çalışmaları var

Erdoğan, karne töreninde öğrencileri Diyanet'e yönlendirdi: Sizlere yönelik çalışmaları var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere yaz tatili için tavsiyelerde bulunurken, "Merdiven altı kapkaççılara kendinizi kaptırmayın. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Diyanet İşleri Başkanlığımızın sizlere yönelik çalışmaları var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde düzenlenen karne törenine katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Her eğitim öğretim yılı sonunda tıpkı Haydarpaşa Lisesinde olduğu gibi bilgili, kültürlü, ahlaklı vicdanlı ve özgüven sahibi nesillerin yetiştiğini görmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Öğretmenlerin eğitim sisteminin omurgası olduğunu söyleyen Erdoğan, "İlk emri 'oku' olan bir inancın mensupları olarak bizlere bilgi yanında hikmeti, irfanı, ahlakı da aşılayan öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz" ifadelerini kullandı.

"Öğretmenlerimizin kariyerini geliştirecek projemizi yakında paylaşacağız"

19 milyonu temel eğitim ve ortaöğretimde, 8 milyonu yükseköğretimde olmak üzere yaklaşık 27 milyon öğrencinin bulunduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en güzel şekilde yetişmeleri için elimizdeki imkanları seferber ediyoruz. 2002 yılından beri her sene bütçede aslan payını eğitime ayırarak, mevcut derslik sayımızı 2 katına çıkartarak, okullarımızı en son teknolojiye sahip eğitim alt yapısına kavuşturarak, ders kitaplarından yardımcı kaynaklara, öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu eğitim materyallerini ücretsiz dağıtarak öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarını her geçen yıl geliştirerek, velhasıl evlatlarımızın kaliteli eğitim alması yolunda gereken ne varsa onu yapmaktan çekinmeyerek bu meseleye verdiğimiz önemi gösterdik. Geçen ay yaptığımız toplam 45 bin yeni öğretmen atamasıyla mevcut eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. 2002 yılında, ülkemizde toplam 500 bin öğretmen varken son atamayla birlikte sadece bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamalarını sürdüreceğiz. Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak, öğretmenlerimizin kariyerini geliştirecek projemizi yakında kamuoyuyla paylaşacağız."

"Diyanet'in sizlere yönelik çalışmaları var"

Erdoğan, öğrencilere yaz tatili için tavsiyelerde bulunurken, "Merdiven altı kapkaççılara kendinizi kaptırmayın. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Diyanet İşleri Başkanlığımızın sizlere yönelik çalışmaları var. Devletimizin sizlere sunduğu bu imkanlardan en güzel şekilde istifade edeceğinize inanıyorum" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem