Erdoğan kiralardaki fahiş artışın ‘sorumlusunu’ açıkladı: Ev sahipleri kiracılarına zulmetti

Erdoğan kiralardaki fahiş artışın ‘sorumlusunu’ açıkladı: Ev sahipleri kiracılarına zulmetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kiralardaki fahiş artışın sorumluluğunu, “kriz fırsatçıları”na bağladı ve “Ev sahipleri kiracılara zulmetti” dedi. Erdoğan, 250 bin konutluk ilk etabın 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kiralardaki fahiş artışının nedenini, “Covid-19 salgını ve Rusya – Ukrayna savaşı ile derinleşen krizden faydalanan fırsatçılara” bağladı ve “Kira fiyatlarında fırsatçılar ne yaptılar, ev sahipleri zulmetti kiracılarına” dedi. Erdoğan, 250 bin konutluk ilk etabın 2 yıl içinde, 500 bin konutun da 2028 yılına kadar hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

“İlk Evim, İlk İşyerim Projesi”nin Sincan’daki ilk temel atma töreninde konuşan Erdoğan’ın konuşmasında şu mesajları verdi:

FIRSATÇILAR, EV SAHİPLERİ KİRACILARI ZULMETTİ: Önce Covid 19 salgınıyla sarsılan, ardından Rusya Ukrayna savaşı ile daha da derinleşen bir krizin içine sürüklenen dünyadaki gelişmeler ülkemizi de etkiledi. Konut ve kira fiyatlarında yaşanan, hiçbir ekonomik ölçüyle kıyaslanamayacak artışlar vatandaşlarımızı mağdur etti. Kira fiyatlarında fırsatçılar, ne yaptılar ev sahipleri zulmetti kiracılarına. Yüksek kiralar uyguladılar. İşte bunun üzerine kira artış sınırlamaları gibi tedbirleri hayata geçirirken eş zamanlı olarak da arzdaki artışı temin edecek bu çalışmaları başlattık.

250 BİN KONUT 2 YIL İÇİNDE TESLİM EDİLECEK: Türkiye ekonomisi proje kapsamında yapılacak 900 milyar liralık yeni yatırımla 2 trilyon liralık ivme kazanacaktır. İnşallah söz verdiğimiz şekilde 2 yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Akşam başka sabah başka, yalan yok ha. Ne dediysek o. Bugüne kadar ne dediysek o. TOKİ'nin yapılmış konutlarını biliyorsunuz bunları hep görüyorsunuz.

ALTYAPI BİZDEN KONUT SİZDEN: Milletimizle paylaştığımız 500 bin konut, 250 bin arsa ve 50 bin iş yeri kampanyamız işte bu hazırlığın neticesidir. Daha sonra arsa sayısını ne yaptık 1 milyona çıkardık. Ne dedik? Kura ile bu arsaların da dağıtımını yapacağız. TOKİ desteği ile kendi evini yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya dahil ettik. Atacağımız adım nedir? Atacağımız adım şu; Altyapıyı biz yapacağız konutu da vatandaşımız yapacak.

8 MİLYON BAŞVURU, DOĞRU BİR İŞ YAPTIĞIMIZIN GÖSTERGESİ: Kampanyaya başvuru sayısının 8 milyona yaklaşması ne kadar doğru bir iş yaptığımızı, ne büyük bir ihtiyacı karşıladığımızı göstermektedir. Konut ve arsalarımızın tamamı hizmete girdiğinde yaklaşık 6 milyon vatandaşımız daha huzurlu, daha güvenli yuvasına kavuşmuş yaklaşık yarım milyon insanımızı istihdam edecek iş yerleri faaliyete geçmiş olacaktır.

KURADA EV ÇIKMAYANA ARSA: TOKİ'nin yaptığı konutlardan birini almaya hak kazanamayan vatandaşlarımızdan dileyenler yine TOKİ desteği ile bu arsalarda kendi evini yapabilecek. Tek kat veya da zemin + 1 kat. İstediğin gibi evini yapacaksın altyapı bizden. Müşterek hisseli arsalarında bu projeye dahil edilmesiyle çok hareketli çok bereketli bir konut atılımının bizi beklediğine inanıyoruz. Dikey mimari değil yatay mimari. Eskiden tek beklentisinin başını sokacak bir eve sahip olmak olarak ifade eden vatandaşlarımızın bugün daha yüksek standartlar istediğini de biliyoruz.

Gündem