Erdoğan ‘kişilik hakları’ diyerek başvurmuştu: Demirtaş’ın ‘kronometre’ yanıtına erişim engeli geldi

Erdoğan ‘kişilik hakları’ diyerek başvurmuştu: Demirtaş’ın ‘kronometre’ yanıtına erişim engeli geldi
Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili paylaşımı, mahkeme tarafından “kişilik hakkının apaçık bir şekilde ihlal edildiği daha ilk bakışta anlaşılıyor” diyerek erişime engellendi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2018'de kronometre sıfırlandı" açıklamasına yönelik "Seçim akşamı halk senin kronometreni durdurunca sıfırı görürsün" yanıtına erişim engeli getirildi.

Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, dün (02 Şubat 2023) yaptığı başvuruda söz konusu haberlerde müvekkili Erdoğan’ın itibarını zedeleyici, kişilik haklarına haksız saldırıda bulunulduğunu öne sürdü, erişim engeli talep etti.

T24’de yer alan habere göre, Demirtaş'ın kronometre yanıtına erişim engeli getirildi.

“Daha ilk bakışta anlaşılıyor, zarar süratle giderilmeliydi”

Kararda, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yolu İle İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun Kanun'un 9. maddesi gereğince erişimin engellenmesi kararıyla kişilik haklarının korunmasının sağlanmasının, istisnai bir koruma tedbiri olduğu kaydedildi.

Ancak Demirtaş’ın tweeti konusunda, “başvuruya konu internet yayınlarına erişimin engellenmesi için görünüşte haklılık bulunması, zararın süratle giderilmesinin zaruri olması ve yayının kişilik hakkını apaçık bir şekilde ihlal ettiğinin daha ilk bakışta anlaşılması halinde uygulanabilecektir" denildi.

Zaytung’un paylaşımı ve Ekşi Sözlük’te yer alan iki entry’nin ise “düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında olduğu, kişilik haklarının ihlal edilmediği” belirtilerek, talebin reddedilmesine karar verildi. (Kısa Dalga)

Gündem