Erdoğan, Mehmet Ali Çelebi'ye rozet taktı

Erdoğan, Mehmet Ali Çelebi'ye rozet taktı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'ye katılan eski CHP'li Mehmet Ali Çelebi'ye Meclis'te rozet taktı.

Çelebi, CHP'de milletvekilliği yaparken Muharrem İnce'nin genel başkanlığındaki Memleket Partisi'ne geçmiş, ardından oradan ayrılarak bağımsız milletvekili olmuştu. Çelebi, 11 Ekim'de AKP'ye geçeceğini duyurmuştu.

Erdoğan, bugün Meclis'teki grup toplantısından önce Çelebi'ye parti rozetini taktı.

GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Çelebi, Erdoğan'ın grup toplantısından önce kısa süreliğine kürsüye çıkarak şunları söyledi: "Bu millete cellat olan hain PKK/PYD terör örgütüne karşı mücadelenizde yanınızdayım. Temel gerekçem şu: Türkiye Cumhuriyeti devleti, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra en ciddi ve çok cepheli bir egemenlik mücadelesi vermektedir. Tüm cephelerde mücadelemiz akamete uğramadan devam etmelidir. Bu nedenle, ben de bir Atatürk askeri, Kuvay-i Milli'ye neferi olarak Türkiye yüzyılı mücadelesinde yanınızdayım."

ÇOCUK TAVSİYESİ

Çelebi, kürsüdeki konuşmanın ardından Erdoğan'la el sıkıştı. Erdoğan, "Senin çocuk kaç tane?" diye sordu, Çelebi ise "Bir tane efendim... (Eşini işaret ederek) Doktora yapıyor, kariyer" dedi.

Erdoğan buna karşılık "Olmaz ya; çocuk da olmalı. Sayıları artırmak lazım" dedi.

Çelebi'nin eşine yaşını sorup 46 yanıtını alan Erdoğan, "Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem