Erdoğan, Mersin'deki saldırıda HDP'yi hedef aldı: İki terörist kadını kimler istismar ediyor, malum parlamentodaki parti

Erdoğan, Mersin'deki saldırıda HDP'yi hedef aldı: İki terörist kadını kimler istismar ediyor, malum parlamentodaki parti
Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Kadın Kolları buluşmasında Mersin'de polisevine düzenlenen saldırı ile ilgili "İki terörist kadını kimler istismar ediyor, malum, parlamentoda olan parti" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"BU NASIL BİR VİCDAN: Dün Mersin'de yaşanan hadiseyi gördük. İki tane terörist kadını kimler istismar ediyor? Malum parlamentoda olan parti. Adı parti. Ama dikkat edin, terörist olarak kullandığı iki kadın. İki kadın kendilerini patlatıyor ve Mersin'de bunlar ölüyor. Bu nasıl bir vicdan. Nasıl bir beyin yıkama yaptınız ki bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti. Üstelik de polis evimizi imha etmeye çalışırken. Bunlar hangi yüzle 'Biz Türk siyasi hayatında varız' diyecekler. Yüzlerce kadın bu batıl terör davası için kendilerini yok etti.

KADINLARI YOK SAYMAK GELECEĞİ BOŞALTMAK DEMEKTİR: Yürüttüğümüz her mücadelede kadınlarımızı yanımızda görmemizle daha önemli adımlar attık. Kadını yok saymak aileden üretime kadar insanlığın geleceğini oluşturan tüm alanların içini boşaltmak demektir.

AKP KADIN TEŞKİLATINI DÜNYA ÖRNEK ALIYOR: Sadece ülkemizde değil dünyada bir çok siyasi parti AK Parti’nin kadın teşkilatlanması modelini örnek alarak kendisine uyarlamaya çalışmıştır. Kadınlarımızın parti faaliyetlerindeki hayati gayretleri yanında Türkiye’nin son 20 yılında elde ettiği tüm kazanımlarda da çok önemli payları vardır. Yaptığımız her reformda hayata geçirdiğimiz her eser ve hizmette, yürüttüğümüz her mücadelede kadınlarımızı yanımızda görmenin verdiği şevkle sürekli daha iyi ileri adımlar attık.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: Küresel ekonomik krizin etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmaya devam edeceğiz. Enflasyonun tahribatını kaldıracağız. Asgari ücretten memur emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek enflasyonun yol açtığı kaybı gidermekte kararlıyız."

Politika